Haberler

Salihlili Şehidin İsmi Yurtta Yaşayacak

Manisa'nın Salihli ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan 200 öğrenci kapasiteli Türkbirliği Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kız yurduna Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde hain terör saldırısı sonucu şehit olan Polis Memuru Mehmet Uyar'ın ismi verildi.

Türkbirliği Anadolu Lisesi bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu yaptı. Kaymakam Peynircioğlu, "Hiçbir terör olayı yüce milletin kardeşliğini, birliğini ve dirliğini bozamayacağına dair olan inancımızla, her türlü terörü ve terör destekçilerini hep birlikte milletçe kınıyor ve şiddetle lanetliyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ise son 10 yılda Manisa'da eğitim alanında büyük atılım ve yatırımların yapıldığını söyledi. Dernekbaş, Salihli'de 25 eğitim kurumu olmak üzere toplam 354 dersliğin hizmete açıldığını vurgulayarak, bugünde 200 kapasiteli kız öğrenci yurdunu hizmete açtıklarını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da, "Eskiden bir yere temel atılır, binanın yapımı bitmeden temeli çürür idi. Ama şimdi 11 ay önce temeli atılan kız öğrenci pansiyonunun açılışını yapıyoruz. Buradan mahallelerimizdeki kızlarımız barınma ihtiyacını karşılayacak. Pansiyon tüm öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi.

Artık şehirleşme hızının köyleri boşalttığını ifade eden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Her köye bir yurt yapamayacağımıza göre, artık yurtları şehir merkezlerine yapıyoruz. Bu yapılan ve hizmete açılan yurdumuz kız öğrencilerimiz için çok önemli bir ihtiyacı gidermiş olacak. Yurdumuz kız öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi. Manisa olarak terör örgütüne bir yılda 12 şehit verdiklerini ifade eden Vali Bektaş "Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde hain terör saldırısı sonucu şehit olan Polis Memuru Mehmet Uyar'ın ismini buradaki yurda veriyoruz. Şehidimizin ismi bu yurtta yaşayacak" dedi.

Şehit Polis Mehmet Uyar Türkbirliği Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdu'nun açılış törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Kaymakam Ertan Peynircioğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Belediye Başkanı Zeki Kayda, şehit Mehmet Uyar'ın eşi Nedime Uyar ve babası Hüseyin Uyar ile davetliler katıldı. Protokol konuşmalarının ardından Şehit Polis Mehmet Uyar Türkbirliği Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdu hizmete açıldı. Protokol üyeleri daha sonra yurdu gezdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Uyar Diyarbakır Salihli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title