Haberler

Salihli'de Yolcu ve Yük Taşımacılığı Sorunları Masaya Yatırıldı

Manisa'nın Salihli ilçesinde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Dağıstanlı ve yönetimi, Salihli'de yolcu ve yük taşımacılığı yapmakta olan 14 kooperatif başkanının katılımı ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Keyfi Garden'da gerçekleştirilen toplantıda, yolcu ve yük taşımacılığını ilgilendiren ve çözümlenmesi gereken 6 adet sorun belirlenerek, bu sorunlara çözüm önerilerini sundu. Salihli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Dağıstanlı, "Durasıllı ve Taytan mahallelerine çalışan Manisa Büyükşehir Belediye otobüslerinin çalışmaya başlamaları ve devam etmeleri, mevcut hatta bulunan ve günün teknolojisine uygun büyükşehir belediyesince belge ile yetkilendirilmiş 22 araç bulunmaktadır. Bu mevcut hatta bulunan üyelerimiz mağdur edilmiş olmasından dolayı, bu hatta hizmet veren büyükşehir araçlarının iptal edilmesi isabetli bir karar olacaktır. Ayrıca kaldırılmasını talep ettiğimiz Taytan Mahallesi hattının Adala Mahallesine devam etme kararı, yine günün teknolojisine uygun Salihli-Adala arası çalışan 23 otobüs esnafımızın yok sayılması anlamına gelmektedir. Bu hattın başlamadan geri çekilmesi gerekliliğine karar verilmesini istiyoruz" dedi.

"J PLAKA İHALESİ AÇILSIN"

Salihli'de servis taşımacılığının sınıfta kaldığını vurgulayan Başkan Dağıstanlı, "Toplu taşıma güzergahlarında ki şuan yapılmak istenen planlamalar ilk etapta yapılsa idi, şuan bu durumlara düşmeyip, servis araçları yönünden de ilçemizde bir sıkıntı yaşanmayacaktı. Bunu şu anda nasıl çözebiliriz bilmiyoruz. Bunun için biran önce J plaka ihalelerinin açılmasında yarar olacaktır." dedi.

Salihli'de yük taşımacılığında da sorunların yer aldığını ifade eden Dağıstanlı, "Salihli'de İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği kayıtlarında 800 kamyon kayıtlı bulunmakta, şoförler ve otomobilciler odamıza ise kayıtlı 605 kamyoncu esnafının kayıtlı olduğu bir gerçektir. Durum böyle iken Salihli'de 80-100 araç park kapasiteli bir kamyon garajının yapılması bir hata olarak karşımıza çıktığı gibi kamyon garajı içerisindeki yazıhane, bekleme salonları, kahvehane, büfe ve lokantanın çok uygun şartlarda projelendirilemediği, uygulamaya geçince daha belirgin hale geldiği görülmektedir. Devamlı şekilde Salihli ekonomisinin güçlendirilmesi ve istihdamın artırılması amacıyla genişletilmesi düşünülen organize sanayi yakın bir yerde en az 50 dekar gibi bir alana kamyon garajına dönüştürülmesi gerekmektedir. Şuan ki mevcut kamyon garajındaki yerleşim planlarındaki yanlışlardan kaynaklı uygulamaların biran önce gözden geçirilerek düzenlenmesi, kooperatif bekleme salonlarının toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek konuma getirilmesi uygun olacaktır" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Durasıllı Salihli Taytan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title