Haberler

Salihli'de Yeni Fakülte Toplantısı

Salihli Kaymakamlığı'nda toplanan ilçenin önde gelen isimleri, kurum temsilcileri, sivil toplum temsilcileri ile Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri, Salihli'ye kazandırılacak olan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'ni masaya yatırdılar.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu'nun başkanlığını yaptığı toplantıda, Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği çatısı altında sürdürülen fakülte binası çalışmalarındaki son durum değerlendirildi. Fakülte binasının yapılması için gerekli bağışın toplanmasında daha verimli olunması açısından hangi çalışmaların yürütüleceğinin belirlenmesi için görüşlerin ortaya konulduğu toplantıda, Salihli'ye kazandırılacak olan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nin, kentin eğitimdeki çıtasını daha da yükselterek sosyal, kültürel, ekonomik dönüşüm sürecinde daima itici güç rolü üstleneceği, ilçeye yapılacak yatırımlarda çekici unsur olacağı, kentin yaşam kalitesini yükseltecek bir etken olacağı ve bilim ve teknolojiyi ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürebilen kurum olarak, yeni nesillere bilimin aydınlık yolunu açan lokomotif olacağı ortaya konuldu.

Herkesin fakülte binasının kazandırılması noktasında fikirlerini ortaya koyduğu toplantıda, birlik ve beraberlik içerisinde, herkesin elini taşın altına koyması ve halkın, gençlerin, tüm Salihlililer'in ortak çabası ile kente kazandırılması noktasında fikir birliğne varıldı. Daha geniş katılımlı toplantılarla daha büyük kitleleri fakülte binasının kazandırılması çalışmalarında, maddi ve manevi destekleri ile yer almalarının sağlanması kararlaştırılan toplantıda, diğer taraftan gelirinin bina için kullanılacağı ve bilet satışları ile gelir elde edileceği eşya piyangosu ve çeşitli tiyatro, sinema etkinliklerinin de düzenlenmesi için çalışmalar yürütülmesi kararı alındı.

Bu arada, bir sonraki toplantıda bu çalışmaları yürütecek komitenin oluşturulacağı açıklandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title