Haberler

Salihli'de Başkanlar Buluşması

Manisalı belediye başkanları, Salihli’de toplanarak durum değerlendirmesi yaptı.

Manisalı belediye başkanları, Salihli'de toplanarak durum değerlendirmesi yaptı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Turgut ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz'ın katıldığı aylık değerlendirme toplantısının evsahipliğini Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda yaptı.

Bizim Ev Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen aylık değerlendirme toplantısında, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin ortaklaşa yapacakları projeler ve çalışmalar görüşüldü. Bu kapsamda Turgutlu, Salihli, Alaşehir, Saruhanlı ve Ahmetli'nin yer aldığı ilçelerde trafik sorununun önüne geçilebilmesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan kavşaklar ile transit geçiş projeleri ve yıllardır yenilenemeyen Alaşehir ile Gediz Çayları üzerinde bulunan dur geç köprüleri ele alındı. Dur geç köprülerinin yapım işinin 1 Eylül 2014 tarihi itibariyle ihaleye çıktığını belirten Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli için önceliği olan köprülü kavşak, yeni pazaryeri ve yeni otogar projelerinin de Manisa Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile gerçekleştirileceğini söyledi.

Manisa Büyükşehir ile Salihli ve Kula Belediyeleri arasında Jeopark Belediyeler Birliği protokolünün imzalandığını ifade eden Başkan Zeki Kayda, " İlgili konu ilçemiz için de çok önemli. Biliyorsunuz, dünyada ilk altın paranın çıktığı yer olan Sart Mahallesi Salihli'dedir. Sart, Lidya Krallığı döneminde paranın ilk basıldığı yerdir. Bu anlamda bu proje çok önemlidir. Yine Salihli'mizin termal enerjisi sağlık merkezi olarak ilan edildi. Dolayısıyla bu projeler ile sağlık turizmine açılan bir çalışma yine Başkanımız Cengiz Ergün'ün katkılarıyla olacaktır. Bunun yanı sıra Adala Kanyonu da bunun bir örneğidir. Buralarda Manisa Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yapılacak çalışmalar Salihli'mize birçok katkı sağlayacaktır. Bu bölgenin tanıtımını yaparak turizme açmak ve yatırımcıyı buraya çekmek istiyoruz " diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeki Kayda Alaşehir Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title