Haberler

Salihli'de 112 Acil İstasyonu Açıldı

Salihli Hüseyin Rahmi Aksoy 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Salihli Hüseyin Rahmi Aksoy 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Salihli'de 1958 yılında Merhum Hacı Hüseyin Rahmi Aksoy tarafından kurulan ve o günden buyana yaptığı bağışlarla dikkatleri çeken, Hüseyin Rahmi Aksoy Vakfı tarafından Yeşilyurt Mahallesi'nde yaptırılan ve ismi Hüseyin Rahmi Aksoy 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu verilen, sağlık istasyonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Zeki Kayda, İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

"24 SAAT HİZMET VERİYORUZ"

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, "156 bin nüfusa sahip olan Salihli'de ekiplerimiz, 24 saat sağlık hizmeti vermektedir. Manisa merkez ve ilçelerinde acil serviste görevli 500 personelimiz vardır. Manisa ve ilçelerinde 40 bin kişiye acil sağlık ekibi oluşturduk" dedi.

"YÖREMİZ İNSANINA HİZMET VERECEK"

Vakfın Salihli'de ihtiyaç sahibi Ailelere sağlık hizmetinde bulunmak amacıyla kurulduğunu vurgulayan Hüseyin Aksoy Vakfı Müdürü Hüseyin Abdurrahman Aksoy, "Bu açılışını gerçekleştirdiğimiz ve babamın ismini taşıyan 112 Acil Sağlık İstasyonu'nun yöremiz insanına en iyi şekilde, sağlık hizmeti verecektir. Çünkü sağlık olmadan bir şey olmaz" dedi.

"SALİHLİ, SAĞLIKTA CAZİBE MERKEZİ OLDU"

Son yıllarda Salihli'ye eğitim ve sağlık alanında önemli yatırımların yapıldığını anlatan İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ise, "Yapılan yatırımlarla Salihli, sağlıkta bir cazibe merkezi konumuna gelmiştir. Gerek Salihli'nin giriş ve çıkışında ve ilçe merkezinde bulunan 3 acil sağlık istasyonu halkımıza hizmet vermektedir. Salihli'nin girişinde bulunan ve burada açılışını gerçekleştirdiğimiz acil sağlık istasyonu konum itibari ile önemli bir lokasyon sağlayacaktır" dedi.

"SAĞLIKTA MEMNUNİYET ORANI YÜZDE 85'E ÇIKTI"

Salihli'de eğitim ve sağlık alanında yapılan yatırımları anlatan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş "Özellikle iktidarlarımız döneminde sağlık alanında memnuniyet oranı yüzde 30'dan yüzde 85'lere çıktı. Manisa'da 560 yatak kapasiteli hastanenin temeli atıldı. Soma'da 300 yataklı devlet hastanesinin inşaatı bitirilme aşamasına gelirken, Salihli'de ise Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete açıldı. 75 yatak kapasiteli devlet hastanesi ek binasının inşaatı ise önümüzdeki aylarda başlanacak. Salihli'de hem devlet, hem de özel sektör hastaneleri kentimizde sağlık hizmeti vermektedir" dedi.

AKSOY VE TOSUN'A PLAKET VERİLDİ

Açılış öncesi Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş tarafından Hüseyin Aksoy Vakfı Müdürü Hüseyin Abdurrahman Aksoy ve Mimar Mimar Oktay Tosun'a birer plaket verdi. Konuşmaların ardından Hüseyin Rahmi Aksoy 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu protokol üyeleri tarafından açılışı gerçekleştirildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rahmi Aksoy Ak Parti Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title