Haberler

Salih Müslim: Bizim PKK ile Organik Bir Bağımız Yok

Güncelleme:

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "PKK eşittir PYD" şeklindeki açıklamasına "Bizim PKK ile organik bir bağımız yok." cevabını verdi.

Belçika'da temaslarda bulunan ve CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu 360 Derece programına katılan Salih Müslüm, Kobani'nin IŞİD'e karşı direndiğini ve düşmeyeceğini zafere gideceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "PKK eşittir PYD" şeklindeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını da vurgulayan Müslim, "Biz hiçbir zaman PKK olarak algılanmadık. Kendisi bir bahane arayıp bunlar PKK'dır falan. Bu açıkça gösteriyor ki bir Kürt kazanımlarının karşısında, Kürt halkının kimliğine karşı duruyorsun." cevabı verdi.

"ERDOĞAN DURUŞUNA AÇIKLIK GETİRSİN"

Müslimi "Demokratik Suriye kurmak istiyoruz. Şimdi bunlara karşı çıkıyor. Çünkü Suriye'de bir Kürt kimliği kazanılacak. Buna karşı çıkmak için çeşitli bahaneler arıyor. Biz bunu kabul etmiyor reddediyoruz. Kendisi de gerçekleri biliyor. Kaçıncı defa İstanbul'a gelip yetkililerle görüştüm. Evinin içinde görüşüyoruz. En büyük yetkililerle. İkinci gün arkamızdan bunlar da teröristtir falan. Sayın Erdoğan da biliyor. Diğer yetkililer de biliyor. Biz hiçbir zaman terörist olmadık. IŞİD ile en fazla savaşan biziz. Kendisi bir açıklık getirsin. Ne kadar bizi destekliyor. Gerçekten IŞİD'e karşı savaşmak istiyorsa, bizim yanımızda olması, yardım etmesi gerekir. Duruşuna bir açıklık getirsin" dedi.

"KÜRT KİMLİĞİ KAZANILACAK BUNA KARŞI ÇIKMAK İÇİN ÇEŞİTLİ BAHANELER ARIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "PKK eşittir PYD" şeklindeki açıklamasına değinen Müslim, "Suriye'deki oluşumlar ile bir anlaşmaya varıyoruz. Biz hiçbir zaman PKK olarak algılanmadık. Kendisi bir bahane arayıp bunlar PKK'dır falan. Bu açıkça gösteriyor ki bir Kürt kazanımlarının karşısında, Kürt halkının kimliğine karşı duruyorsun. Biz Suriye'de ne istiyoruz. Araplarla, Suryanilerle, Türkmenlerle bir sosyal sözleşme imzalamışız. Bir sistem kuruyoruz. Demokratik Suriye kurmak istiyoruz. Şimdi bunlara karşı çıkıyor. Çünkü Suriye'de bir Kürt kimliği kazanılacak. Buna karşı çıkmak için çeşitli bahaneler arıyor. Biz 2004'ten beri zaten rejime karşı mücadelemiz var. bunu hepsi görmezden geliyor. Bazı bahanelerle bizi hep dışlamak istiyor. Biz bunu kabul etmiyor reddediyoruz. Kendisi de gerçekleri biliyor. Kaçıncı defa İstanbul'a gelip yetkililerle görüştüm" diye konuştu.

"EVİNİN İÇİNDE GÖRÜŞÜYORUZ ARKAMIZDAN BUNLAR TERÖRİSTTİR DENİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını eleştiren Müslim, "Evinin içinde görüşüyoruz. En büyük yetkililerle. İkinci gün arkamızdan bunlar da teröristtir falan. Sayın Erdoğan da biliyor. Diğer yetkililer de biliyor. Biz hiçbir zaman ne terörist olmadık. IŞİD ile en fazla savaşan biziz. Kendisi bir açıklık getirsin. Ne kadar bizi destekliyor. Gerçekten IŞİD'e karşı savaşmak istiyorsa, bizim yanımızda olması, yardım etmesi gerekir. Duruşuna bir açıklık getirsin" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Salih Müslim Belçika Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (196)

pel:

bu süreçte kürt halkı dostunu ve düşmanını tanımıştır .

13
39
yanıtYanıtla
atif:

ermeni oldugun kesin turku kurtu birvirine dusurmeye calisiyorsun:)

yanıt0
yanıt0
kıpçak türkü:

türkler 1000 yıldan beri kürtleri korudu şimdi korumaz zannetmeyin ama kürt gibi görünüp çakallara yardım etmez biz türk halkı olarak istemiyoruz

29
10
yanıtYanıtla
Azadiya Welat:

Kapkaç t. rkı! Kafan yerınde mi? Bu nasıl bir kardeşliktir? Kardeşlik değil, sanki kalleşliktir! Cumhuriyetin adı Türkiye cumhuriyetidir. Kürdün İsmi dahi olsun Cumhuriyette yoktur. Türk, kendi dilini resmi dil yapmıştır, Kürdün dilini yasaklamıştır. Ordu Türkün ordusudur, Kürt, Türk olarak askerlik yapmak zorunda bırakılmıştır. Cumhuriyette ne varsa Türk damgalıdır, Kürdün her şeyi yasaktır, kültürü türküsü, düşü dahi çalınmıştır. Türk, televizyonlarında, radyolarında, gazetelerinde devlet dairelerinde kendi dilini konuşmuş, türküsünü çalmış, Kürt yolda kendi türküsünü söylediği için hapishaneye atılmıştır, eşkıya sayılmıştır.

yanıt0
yanıt0
kıpçak türkü:

o zaman şöyle yapacaksınız eğer bir kürt devleti istiyorsanız barzaninin bulunduğu topraklarıda bir kürdistan kuracak ve bunu bm ye dikte ettireceksiniz sonra öyle kafan yeridemi diye yazmıyacaksın

yanıt0
yanıt0
TÜRK:

la ALLAHTAN KORKMAZDA PEYGAMBERDEN UTANMAZ. . . 200 bin tane fistan giyip kaçan adamınızı TÜRKİYE kucak açtı ve besliyor. . . kobaniyi ergen kızlara bırakıpta TÜRKİYE ye kaçan sizlersiniz. . . birde utanmadan belçikaya gidip viski yudumlarken TÜRKİYE Yİ kınıyorsunuz . . . ayıp değilmi. . . bu senin yaptığın insanlığa sığmaz ve iki numarada dar gelir. . . NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. . .

17
22
yanıtYanıtla
WELAT:

SEN TÜRK DEĞILSIN SEN DEŞIRMESIN TÜRK OLSAYDIN VISTAN MESELESI YAPMAZDIN DÜNYA KÜRDLERIN KAHRAMANLIĞINDA BAHSEDIYOR SENIN GIBI GERI ZEKALILER KACIYOR KELIMESI KULANIYOR ORDA TÜRKÜ ARABI KÜRDI HEPSI BU LANETLI IŞIDLE CATIŞIYOR SEN BU REZILIK YAPACAĞINA KARA TEPEDE TUZ HURMATUDA TIL EFERDE KÜRDLER TÜRKMENLERI KORIYOR MINET DEĞIL KARDEŞINI KURIYOR SEN YA MHP IRKCISI YADA AKP YALAKACISI YADA IRKCI GÜCMENSIN

yanıt0
yanıt0
amed21:

ulann ALLAH adınını agzına almakıskanclıktan nasıl camur atacagınızı nasıl hakaret edeceginizi bilmiyorsunuz. Kobaniden gelenleri tüm dünya izledi hepsi kadın cocuk ve yaşlılardıAdam burokrasi için dunyayı dolasıyor biri yok kactı diyor nu itte icki yudumladıgını soyluyor. hem ALLAHI agzına al hem ırkcılık yap hem hakaret hemde iftirasizin dusmanlıgınıza ragmen kürtler birlik olacak

yanıt0
yanıt0
TÜRK:

hakkımda konuşanlara cevap. . . Kör Cehalet Çirkefleştirir İnsanları. Suskunluğum asaletimdendir!Her lafa verecek cevabım var elbet. Lakin bir lafa bakarım lafmı diye, Bir de söyleyene bakarım adam mı diye. . .

yanıt0
yanıt0
TaTaR SOLAk:

KAHRAMANLIK DERKEN PİYONLUK OLMASIN :))

yanıt0
yanıt0
Tüm 196 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title