Haberler

Salih Müslim: IŞİD Sürekli Şehre Girip Çıkıyor

Güncelleme:

Kobani'deki son gelişmeler hakkında bilgi veren Demokratik Birlik Partisi Eş Başkanı Salih Müslim, "IŞİD militanları sürekli şehre girip çıkıyor" değerlendirmesini yaptı.

Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Peşmergenin Kobani'ye gönderilmesi için siyasi karar alındığını, işin sadece teknik boyutunun müzakere edileceğini belirtti. Müslim, Kobani'deki son durumu anlattı. Müslim, IŞİD'in Kobani'nin doğusunda ve güneyinde şehre girdiğini aktararak, "Ne şehirden tamamen çıkarıldıkları ne de şehirde yoğun şekilde oldukları söylenebilir. Sürekli şehre girip çıkıyorlar" dedi.

"BARZANİ HASSASİYETLE ÜZERİNE DURDU"

Müslim, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamento Başkanı Yusuf Muhammet Sadık'ı makamında ziyaret etti. Kobani'ye ulaştırılan silahlar için de Kürt yönetimine teşekkür eden Müslim, şunları kaydetti: "Gönderilen silahlar, biz Kürtlerindi. Buradaki kardeşlerimizin gönderdiği silahlardı. Bizim için önemli olan halktır. Partiler açısından KYB ve KDP'nin de şüphesiz ki katkısı vardır. Özellikle Sayın Mesut Barzani, bu konu üzerinde hassasiyetle durdu. Onun bu konuda ne kadar çaba gösterdiğine yakinen şahidiz. Hepsine çok teşekkür ediyoruz."

"SİLAH İHTİYACIMIZ ÇOK FAZLA"

Silah yardımının devam etmesini isteyen Müslim, "Çünkü bizi acıtan ve zor durumda bırakan IŞİD'in elindeki ağır silahlardır. Onlar tank ve toplarla bize saldırıyor. Elimizde onlara karşı koyacak silahımız yoktu. Şimdi yeni silahlar geldi. Fakat bunun yeterli olmadığını söylemek lazım. IŞİD vurulsa da elindeki ağır silahlarla hemen takviye yapıyor. Bu nedenle bizim silah ihtiyacımız çok fazla. Yardımların artmasını diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

PEŞMERGE'NİN KOBANİ'YE GÖNDERİLMESİ

PYD Eşbaşkanı Müslim, Peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçecek olmasına ilişkin ise "Peşmergenin gönderilmesi için siyasi karar alındı. Türkiye de kabul etti. Bu, Kürtlerin yürüttüğü diplomasinin başarısıdır. İşin sadece teknik kısmı kaldı. Bunun pratize edilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

KOBANİ'DEKİ SON DURUM

Kobani'deki son duruma da değinen Müslim, IŞİD militanlarının, Kobani'nin doğusunda ve güneyinde şehre girdiğini aktararak, şu ifadeleri kullandı: "Dün de çok yoğun saldırılar düzenlediler. Bombalı iki büyük araçla intihar eylemi gerçekleştirdiler. Patlamalar uzakta olduğu için kimse ölmedi. Fakat büyük zarara yol açtı. Ne tamamen şehirden çıkarıldıklarını, ne de yoğun bir şekilde şehirde bulunduklarını söyleyebiliriz. Sürekli şehre girip çıkıyorlar. Çünkü saldırılar ve git geller devam ediyor."

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Demokratik Birlik Partisi Salih Müslim Suriye Kobani Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (38)

Urfa Viranşehirli:

Yaşasın Kürtlerin birliği . Allah yardımcınız olsun Savaşçılar bir türk olarak helal olsun diyorum bu kürtlere bizim türkler sadece lafta var

33
26
yanıtYanıtla
PKK EŞİTTİR PYD:

PKK VE PYD NİN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ İYİ YALAN SÖYLEMELERİ VE HALKI KANDIRMALARIDIR. HİÇ BİR ŞEYLERİNE GÜVEN OLMAZ. SÖZLERİNE ASLA

33
19
yanıtYanıtla
pyd cevap ver:

ermeni bozuntusu salih yakında sanada etek giydirecekler. simdi abd kucağına otur yarın birbaşka kucak sonun nolacak

32
16
yanıtYanıtla
AKINCI:

dünyanın dört bir yanında silah yağıyor halen silahımız yok diyor. sanki işidin silah fabrikası var orda. . . tırtttttsınız tırt.

35
13
yanıtYanıtla
YILMAZ:

ALLAHIN İZNİYLE BU İŞ-İT LİLERİN SONU YAKIN

19
23
yanıtYanıtla
barış:

bu savaş kürt arab savaşına dönüştü ve türkler açıkça kürtlere karşı işit arabına destek veriyor

30
12
yanıtYanıtla
lakan:

ya bu türklerin nedır bu kürt düşmanlığı bırakın artık yeter

22
19
yanıtYanıtla
/TABLE:

SÜREKLİ GİRİP ÇIKARKEN DİKKAT ET DE ÜZERİNE PATLAMASIN SALİH, KORUN!

27
10
yanıtYanıtla
el curdo:

bu fasist isid hayrani türkleri kobaniye bekleriz, dikkat ettiyseniz bütün türkleri demedim, isid hayrani fasist türkler dedim

21
15
yanıtYanıtla
osmanlı:

şehre girip cıktı icin keyif alıyor baksana sırıtıyor hoşuna gitmiş

21
15
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title