Haberler

Salih Mirzabeyoğlu 16 Yıl Sonra Serbest Bırakıldı

Güncelleme:

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verilen İBDA-C davasında hüküm giyen Salih Mirzabeyoğlu 16 yıl sonra serbest bırakıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, İBDA/C davasından hükümlü, kamuoyunda "Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan Salih İzzet Erdiş'in yeniden yargılanmasına karar vererek, tahliye etti. Mirzabeyoğlu cezaevindeki işlemlerinden sonra 16 yıl sonra serbest bırakıldı.

YENİDEN YARGILAMA TALEBİ KABUL EDİLDİ

İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi (İBDA-C) örgütünün lideri olarak yargılandığı davada "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Salih Mirzabeyoğlu için tahliye kararı çıktı. Mirzabeyoğlu'nun yeniden yargılama talebi kabul edildi.

MAHKEME TAHLİYESİNE KARAR VERDİ

Salih Mirzabeyoğlu'nun avukatları, geçtiğimiz günlerde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, yeniden yargılama ve hükmün infazının durdurularak tahliyesine karar verilmesini talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, Mirzabeyoğlu'nun yeniden yargılama talebini kabule değer gördü. Mahkeme ayrıca, Salih Mirzabeyoğlu hakkında tahliye kararı verdi. Mirzabeyoğlu, halen Bolu F Tipi Cezaevi'nde yatıyor.

16 YIL SONRA ÖZGÜR

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararı üzerine tutuklu bulunduğu Bolu F Tipi Ceza infaz Kurumu Yerleşkesinden çıkan Erdiş, kapıda havai fişeklerle karşılandı.

Cezaevi önünde kendisini bekleyenlerle kucaklaşan Erdiş, gazetecilerin tahliyeye ilişkin görüşünü sorması üzerine "Vatana ve millete hayırlı olsun" dedi. Erdiş, daha sonra otomobile binerek İstanbul'a hareket etti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Dönemin İstanbul 6 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM), 1999 yılında İBDA-C lideri Salih İzzet Erdiş'i (Salih Mirzabeyoğlu) "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak" suçundan, eski TCK'nın 146/1. maddesi uyarınca idam cezasına çarptırmıştı. Erdiş hakkında verilen idam cezası, 23 Eylül 2002 tarihinde uyarlama yapılarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrilmişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi de Erdiş'e verilen cezayı onamıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Salih İzzet Erdiş Bolu Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

ERHAN:

OLMAYAN ÖRGÜTÜN OLMAYAN YÖNETİCİSİ 16 YIL ÖRGÜTÜ MÜ BULAMADINIZ

8
3
yanıtYanıtla
ahmet yılmaz:

Silivridekiler gibi yırtınmadın, tepinmedin. Yıllarca kadere teslimiyetçi oldun. Hayırlı olsun

6
4
yanıtYanıtla
metehanmetehan@gmail.com:

hak aramak ne zamandan beri yırtınmak oldu ? yalan dolan la içeri atılsan kabullenecen mi? hakkını aramayanın şerefi mi kalır ?

yanıt0
yanıt0
1071:

İslamın CHE si Seyyid KUTUP u TİHO-1071

3
4
yanıtYanıtla
antepli:

bu kadar cahilce bir yorum mu olur ya işid istedmiş ya işidle bu adamın ne alakası var cahil diyecem cahil sana az gelir

2
5
yanıtYanıtla
HURGENERAL:

URFALI II ARAŞTIR MIRZABEYOĞLUNU ARRASTIR BAK BAKAYM KIMMIS

1
4
yanıtYanıtla
sadece VATANDAŞ:

Evet.yine aynı tiyatro oyunu nu tekrar izliyoruz.Hepimizin unuttuğu bir olay vardı.yanlışlıkla bırakılan üst düzey Hizbullah yöneticileri Suriye ye kaçmışlar dı ve bulunamamışlardı.Acaba onların yerine yada onlara ulaşmak için mi bu adam serbest kaldı?Yadaka ırak tan bir talep geldi de onu mu gerçekleştiriyorlar.Bir ihtimal daha var ama...

0
0
yanıtYanıtla
tek yol İslam:

hepiniz malsınız... ALLAHU EKBER !!!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title