Haberler

Salih Kapusuz, Öcalan'ın Çağrısını Değerlendirdi

AK Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Abdullah Öcalan’ın PKK’ya silah bırakma çağrısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Gönlümüz şunu arzu eder. Elbette bugüne kadar şiddetten, terörden büyük kayıplar büyük sıkıntılar çekmiş olan bu milletin bu ülkenin artık böyle bir problemi sonlandırma arzusudur” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Gönlümüz şunu arzu eder. Elbette bugüne kadar şiddetten, terörden büyük kayıplar büyük sıkıntılar çekmiş olan bu milletin bu ülkenin artık böyle bir problemi sonlandırma arzusudur" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda Temayül Toplantısı'na katılan AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kapusuz, "Çözüm süreci dediğiniz şey yaklaşık 100- 150 yıldır bu toplum içerisinde var olan bir takım problemlerin sonlandırılması çalışmalarının bir aşamasıdır. AK Parti iktidarı başından beri bütün problemleri çözmek, bütün problemleri benim problemim diyerek, nasıl çözerim çabası içerisinde gayret sergilemiştir. Bugün bir aşaması gerçekleştirilen çözüm süreci milli birlik ve kardeşlik projesinin bir aşamasıdır. Gönlümüz şunu arzu eder. Elbette bugüne kadar şiddetten, terörden büyük kayıplar büyük sıkıntılar çekmiş olan bu milletin bu ülkenin artık böyle bir problemi sonlandırma arzusudur" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE AK PARTİ SAMİMİ BİR GAYRET İÇERİSİNDEDİR"

Çözüm sürecinde AK Parti'nin samimi bir gayret içerisinde olduğunu kaydeden Kapusuz, "Bu problemi çözüme kavuşturmak istiyoruz ama kolay bir iş mi derseniz, çok zor bir iş. Çok tarafı var, çok karıştırmak sıkıntı vermek isteyen insanlar var. Bunları dikkate aldığınız takdirde bu işin kolay olmadığı gerçeğini görmekteyiz. Milletimizle bütün kesimlerde burada problem çıkarmak için değil, çözüme katkı sağlamak için çaba sarf etmeli, katkı vermeli diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE BİRLİK OLUNMALI"

Gazetecilerin " Muhalefetin tepkisini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu da yanıtlayan Salih Kapusuz, "Doğrusu partilerimizin düşüncesi yeni ortaya çıkmadı. Burada önemli olan husus şudur; Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımızın da bir takım endişelerini normal karşılayabiliriz ama bunu paranoyak hale taşımak, daha ileri noktalara götürmek, bundan çok menfi sonuçlar çıkarmak için değil de, ne yaparız da müspet noktaya gelirizi yakalaması lazım, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de bunun söylemde değil, bunu fiiliyatta yaşaması, yaşatması ve destek olduğunu göstermesi önemlidir. Çünkü, bu milletin birliği, beraberliği, bölünmez bütünlüğü ve kardeşliği bu ülke için de, dünya için de, coğrafya için de önemli bir sonuçtur. Bunu yaşatmamak bunu geliştirmek bizim açımızdan fevkalade önemlidir" ifadelerini kullandı.

KAPUSUZ, 3 DÖNEM KURALINI DEĞERLENDİRDİ

3 dönem kuralı ile ilgili basında çıkan haberlerin doğru olmadığını belirten Kapusuz, "Bizim kuralımız belli. 3 dönem kuralımız uygulanıyor. Bizim şuana kadar bir değişiklik söz konusu değil. Ama bunun medyada yer alması doğaldır. Seçim döneminde her şey konuşulur tartışılır" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Abdullah Öcalan İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title