Haberler

Salih Dursun'un Hem Heykeli Dikiliyor Hem de Adı Bir Sokağa Veriliyor

Güncelleme:

Trabzonsporlu futbolcunun Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesi, kentte geniş yankı uyandırdı. Salih Dursun'un hem heykeli dikilecek hem de adı bir sokağa verilecek.

Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a karşı yaptıkları maçta, hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesi, kentte geniş yankı uyandırdı. Trabzon spor taraftarlarının yanı sıra Yomra ve Maçka ilçe belediyeleri de Salih Dursun'a destek olmak adına kararlar aldı. Bu kapsamda Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Salih'in adının ilçede bir caddeye verilmesi, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ise ilçede yeni yapılacak parka Salih'in hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart gösterdiği anı andıran heykel yapılması yönünde harekete geçti.


"HAKEM ÇETESİ BUNU ANLAYINCA ALAKASIZ PENALTIYLA KARŞI KARŞIYA KALDIK"

Başkan Sağıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon spor'un ekip olarak katledildiğini öne sürerek, "Trabzon spor galibiyet yolunda 3 puan uğraşı içerisindeydi. Hakem çetesi bunu anlayınca alakasız penaltıyla karşı karşıya kaldık" dedi.

CADDEYE ADI VERİLECEK

Sağıroğlu, hileli puanların sporda kimseye yaramadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hileyle gelenin, hileyle gideceğini düşünüyorum. Bu vesileyle Salih kardeşimin, Türk ve dünya spor tarihine örnek olacak davranış sergilediği için Trabzonspor sevdalıları olarak Yomra ilçemizde en gözde caddeye ismini verme çalışmalarına başladık. Mart ayının ilk haftasındaki ilk meclis toplantımızda, isim çalışması tamamlanmış olacak. Başta Federasyon Başkanı Sayın Yıldırım Demirören olmak üzere Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ve ekibinin tamamını istifaya davet ediyorum."

"HEYKELİNİ YAPMA KARARI ALDIK"

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ise daha önce ilçede yeni yapacakları parka Trabzonspor heykeli dikmeyi planladıklarını ifade ederek, "Son olayla yapacağımız parka Salih Dursun'un hakem Deniz Ateş Bitnel'e gösterdiği kırmızı kart anını andıran heykel yapma kararı aldık" diye konuştu.

"BİR MİLAT OLDU"

Yaşanan olayın, Türk futbol tarihinde bir milat olduğunu kaydeden Koçhan, "Bana göre Türk futbol tarihinde milat olan bu olayı Maçka'da yaşatacağız. Bunun Trabzonspor'un bir simgesi haline geldiğini düşünüyorum ve bunu ölümsüzleştirmek için de böyle bir karar aldık" ifadesini kullandı.

AÇILIŞ NİSAN AYINDA

Koçhan, bu kapsamda çalışmalara başlanması talimatını verdiğini belirterek, "Çalışmalarımız başladı ve heykeli mart ayı içinde yapmayı planlıyoruz. Parkımızın açılışını da nisan ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. Türk futbol tarihinde ilk olan bu olayın, temiz futbolun başlangıcı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Salih Dursun Trabzonspor Deniz Ateş Maçka Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (7)

AhmetMobil-ANDROID:

gereksizlik kokan davranislar

3
2
yanıtYanıtla
faik celep:

SALİH DURSUN için ne yapılsa azdır.

2
3
yanıtYanıtla
mehmet Altun:

yarın hakeme kızan her futbolcu hakemden kartı alıp hakeme gösterirse ne olur? Mehmet Altun- Şanlıurfa- bakkalbaşı

2
2
yanıtYanıtla
TARIK:

AFERİİİİİİN BRAVO HAKEME TEKME ATARKENDE DİKİN HEYKELİNİ

1
2
yanıtYanıtla
realite:

trabzon salihin turşusunu kuracakmış. . . heykelini dikip saygı duruşunda bulunacaklarmış. . kupayı kumpasla alamayınca dursuna sarılmışlar eğlence için. . ama bu ülke hakikaten adam olmaz, suç işleyen bir adam davul zurna ile karşılanıp, el üstünde tutuluyorsa her şey fasa fiso. . . . kime ne anlatacan. . aynı olayı fb liler yapsa, ermanlar, çakarlar hakeme sahip çukarlar, fb li futbolcuları sabaha kadar idam ederlerdi. . bu ülkede her şey fb ye göre kanunlarda yorumlarda. . hatta basının görüşü bile. . .

2
0
yanıtYanıtla
TS BİTMİŞ:

MILYON DOLARLAR KAZANIP ŞIMARIKLIK YAPARAK HAKEME HAKARET EDEREK KIRMIZI KART GOSTEREREK CIK DISARI DIYEN BIRINE KART GOSTERINCE HAKEM SUCLU !!! SIMARIKLIGI YUZUNDEN TAKIMINI EKSIK BIRAKARAK IHANET EDEN OYUNCUNUN HEYKELINI DIKIN AFERIN BU GAZLA YARIN SAHADA HAKEME KUFURDE EDER TEHDITTE EDER KAVGADA EDER NASILSA DESTEKLEYENI COK !! AFERIN TS TARAFTARI !!

1
0
yanıtYanıtla
deniz:

Yapay gündem halkı yine futbolla uyutmak istiyorlar. Halkın futbola ve programlarına ilgisi azaldı toroğlunu kimse izlemiyor. Vatandaş yanıbaşımızdaki ateş ile meşgul.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title