Haberler

Salı Grubun da Enerji ve Ges Konuşuldu

Antalyalı İşadamlarından oluşan Salı grubu’nun konuğu Deniz Leasing Genel Müdürü Kahraman Günaydın oldu.

Antalyalı İşadamlarından oluşan Salı grubu'nun konuğu Deniz Leasing Genel Müdürü Kahraman Günaydın oldu.

Salı Grubu Kahvaltı toplantısına, Antalya da Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, C-SUN CEO'su Egemen Seymen, Deniz Leasing Pazar ve İş Geliştirme Bölüm Müdürü Serhat Çelikel, Deniz Leasing Genel Müdürü Kahraman Günaydın, Deniz Bank Krediler Akdeniz Bölge Müdürü Can Ercan, Deniz Leasing Akdeniz Şube Müdürü Hüseyin Çaylak, Deniz Bank Akdeniz Bölge Müdürü Adnan Aykın, AKEDAŞ Müşteriler Direktörü Pervin Acar, Yatırımcı ve Ambassador Otel Yönetim Kurulu Başkanı Turan Bayar, Sosyal Güvenlik Denetmeni Gülşen Özcan, San Bilgisayar LTD şti Yönetici ortağı Erol Türk, İş adamı ve Yatırımcı Ercan Boztepe, Remax Şirketinden Zeyid Ali Şanlı, Tarık Sarvan Sergün Enerji Danışmanı, Eski milletvekili Hüsnü Çöllü ve İleri Gazetesi Yayın Müdürü Okan Dilek katıldı.

Deniz Leasing Genel Müdürü Kahraman Günaydın, "Avrupa da GES'ler artık enerji de vazgeçilmez bir kaynak olmuştur. Dünya da Leasing kullanımı yüzde 20'lerde seyrederken Türkiye de bu oran yüzde 5 seviyelerinde seyretmektedir. Bu çok düşük bir oran. Almanya da 40 bin güneş paneli GES ile enerji üretimi sağlanırken Türkiye de bu oran henüz daha ayağa kalkma seviyelerinde. Oysa Almanya da güneş yüzde 33 panellere yansımaktadır. Türkiye'nin Antalyası ve Ispartasında bu oran yüzde 45 ve 80 arasında. Öte yandan Bankalardan alınan krediler ile Leasing'de sunulan fırsatları iyi değerlendirilmeli. Leasing firmasından alınacak kredi de KDV yi Leasing firması ödemektedir" diye konuştu

C-SUN CEO'su Egemen Seymen ise GES sistemi kurmak isteyen işadamlarına firma hakkın da bilgiler verdi. Seymen ayrıca enerji üretiminde devlet ile müteşebbis arasında ki maddi manevi alışverişin boyutunu anlattı. Seymen, "Son yıllarda en gözde yatırım olarak bakılan GES için tüm alt yapı çalışmalarında profesyonel bir yaklaşımla yapılan yatırımlara destek veriyoruz. Öte yandan yapılan yatırımlar da devlet 10 yıl boyunca enerji alma garantisi veriyor. 10 yıl sonrasında ise başka alanlara satış hakkı tanınınıyor. Devlet 13.3 dolar'dan bugün alış yapmaktadır. Yapılan GES yatırımlarında yerli kaynak ve üretim malzemesi kullanıldığında devlet ayrıca destek vermektedir" dedi.

AKEDAŞ Müşteri Direktörü Pervin Acar da, yatırımcıların yaptıkları başvuruları TEAŞ'a sunduklarını ve hazırlık aşamasında daima yatırımcının yanında olduklarını, çalışmaların ve yatırımın çözülmesi noktasında büyük bir gayret sarfettiklerini söyledi.

Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk ise, yenilebilir enerji konusunda Türkiye'nin sahip olduğu değerler cesaretli ve katılımcı müteşebbisler sayesinde hayata geçirildikçe ülke olarak büyük kazançlar elde edileceğini bu yatırımların ayrıca istihdama da büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Oturumu yöneten Muharrem Koç daha sonra C-SUN CEO'su Egemen Seyman'a katılımın ve sunumun anısına plaket takdim etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serhat Çelikel Antalya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title