Haberler

Saldırı Öncesi Uyaran ABD'den "Tesadüf" Açıklaması Geldi

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, saldırı öncesi Amerikalılara uyarı yaptıklarını söyledi. "Özel bir istihbaratımız yoktu." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen ve 41 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısından kısa süre önce Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı yayımladıklarını hatırlattı ve "Ancak, 'Amerikalılar Türkiye'ye seyahat etmesin' demiyoruz." ifadesini kullandı.

"TESADÜFEN UYARDIK"

Toner, düzenlediği günlük basın toplantısına, İstanbul'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerini ileterek başladı.

Saldırıdan bir gün önce, pazartesi günü "tesadüfen" Türkiye'ye yönelik bir seyahat uyarısı yayımladıklarını kaydeden Bakanlık Sözcüsü Toner, bunun 29 Mart'ta yayımlanan önceki uyarının yerini aldığını söyledi.

"AMERİKALILAR TÜRKİYE'YE SEYAHAT ETMESİN DEMİYORUZ"

Mark Toner, şunları kaydetti:

"Bu uyarıda terör gruplarının ABD vatandaşlarına yönelik artan tehditlerine işaret ettik ve aşırıcıların sadece Türkiye'de değil, Avrupa genelinde havaalanları ve ulaşım merkezlerini hedef aldığı uyarısında bulunduk. Biliyorsunuz Türkiye'de birçok terör saldırısı da meydana geldi. Ama 'Amerikalılar Türkiye'ye seyahat etmesin' demiyoruz. Böyle bir durumda, ister Paris'teki gibi olsun, ister Brüksel'deki terör saldırılarından sonra Amerikan vatandaşlarına güncel bilgileri edinmeleri, temkinli olmaları ve bulundukları yerde durumun, tehdidin farkında olmalarını hatırlatıyoruz."

ÖZEL BİR İSTİHBARATIMIZ YOKTU"

Toner, seyahat uyarısını yayımladıklarında "yakında olabilecek bir saldırı tehdidini bilip bilmediklerinin" sorulması üzerine, "Hayır. Yakında meydana gelebilecek veya harekete geçmeyi gerektirecek bir istihbaratımız yoktu." yanıtını verdi.

"Böyle bir bilgimiz olsaydı tabii ki bunu Türk makamlarıyla paylaşırdık ama yoktu" diyen Toner, NATO müttefiki ve ortak olarak Türkiye ile her zaman istihbarat paylaşımı yaptıklarını, ancak özel bir tehdide dair bilgileri bulunmadığını dile getirdi.

Toner, ancak 29 Mart'taki uyarıya kıyasla son uyarının yayımlandığı pazartesi günü itibarıyla "daha fazla tehdit bulunduğunu" ifade etti.

Mark Toner, seyahat uyarısı ile Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı arasında bağ kurmanın doğru olmayacağını da aktardı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500

Yorumlar (21)

ALİ:

HAVAALANINDA. . . . . . . . . . ÇALIŞAN. . . . . . . . . . HOSTES. . . . . . . . . KIZ. . . . . . . . SÖYLEDİ. . . . . . . . HAVAALANINA. . . . . . . İŞE. . . . . . . . ALINCAK. . . . . . . İNSANLAR. . . . . . . . AMERİKA. . . . . TARAFINDANDA. . . . . . DENETLENİYOR. . . . . DEDİ

41
0
yanıtYanıtla
ALİ:

AMERİKANIN. . . . . . . . UÇAK. . . . . . YAZILIMLARINI. . . . . . ÇÖZDÜLER. . . . . . . ASELSANDAKİ. . . . . . MÜENDİSLER. . . . . . . ÖLDÜRÜLDÜLER

33
0
yanıtYanıtla
yiyen varsa buyursun:

Ne kadar çok tesadüf ! Işide, pkkya gökten silah yağdırırken HATA ! Her bombalama öncesi vatandaşlarını ikaz ederken TESADÜF !

18
0
yanıtYanıtla
vali:

bunlarin parmaghi vardir her sey desatüf. biliyorlardi . ses cikarmadilar.

17
0
yanıtYanıtla
karadeniz sevdalısı:

BU OLAYLAR ÖNCESİ HER SEFERİNDE YAPILAN UYARILARIN HEPSİMİ TESADÜF ANCAK KENDİNİ KANDIRIRSIN KÖTÜ YAKALNDIN

15
1
yanıtYanıtla
Alemdar:

Demekki emir oradan gelmis Rusyayla aramizi bozanda bunlar isidi yetistiren yaratanda bunlar

12
0
yanıtYanıtla
memo:

her pisliğin mimarı ABD

11
0
yanıtYanıtla
abd türkiyenin efendisidir:

silahları abd verdiği için tabiki aynı gün açıklama yapması normaldir. . abd türkiyenin efendisidir o olmadan konuşma bile yapılamaz. .

6
1
yanıtYanıtla
vatandaş:

Amerika ve Rusya süper güce sahip oldukları için birbirleriyle rekabet halindedir. İmparatorluğu ve ellerindeki bu gücü kimseye kaptırmamak için ellerinden geleni yapacaklardır. . Bundan dolayı da her pisliğin altında bunların parmağının olduğunu düşünüyorum. Çünkü savunmaya en fazla harcamayı yapan Amerika ve Rusya''dır

5
0
yanıtYanıtla
ALİ:

AMERİKANIN. . . . . . . . . FİLİMLERİ. . . . . . . . SEENEY. . . . . . . . . HAVAALANI. . . . . . . SALDIRILARI. . . . . . . AJANLAR. . . . . AMERİKANIN. . . . . . . . FİLİMLERİ. . . . . . . HEP. . . . . . . . BÖYLE

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title