Haberler

Saldırganlar Sahte Plakalı Araç Kullanmışlar

Büyükçekmece'de lüks cipe yapılan ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı olayıyla ilgili polis soruşturması sürüyor.

Büyükçekmece'de lüks cipe yapılan ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı olayıyla ilgili polis soruşturması sürüyor. Lüks cipin sahibinin Ergenekon Soruşturması'nda gizli tanık olarak ifadesinin alındığı öğrenilirken, olayla hayatını kaybeden 23 yaşındaki Devrim Öztunç'un Yunanistan'da ele geçirilen 2 ton uyuşturucusunun ihbarcısı olduğu iddiaların değerlendirildiği belirtildi. Saldırının kesin sebebinin ve kimler tarafından yapıldığının ortaya çıkarılması için uzun soluklu bir çalışma başlatıldığı öğrenildi. Öte yandan saldırganlar tarafından kullanılan otomobilin üzerindeki plakanın sahte olduğu belirlendi.

Büyükçekmece, Hadımköy yolunda Palmiye konakları önündeki trafik ışıklarında duran lüks cip, kendilerini arkadan takip eden bir araçtan inen silahlı iki kişinin saldırısına uğramıştı. Önce cipin lastiklerine ateş eden saldırganlar daha sonra aracın içini çapraz ateşe alarak kurşun yağdırmışlardı. Olayda sırasında direksiyonda bulunan Devrim Öztunç hayatını kaybet mişti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan arka koltuktaki 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Arzu Sharifi Zindashti'nin tüm çabalara rağmen ölmesiyle saldırada hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıkmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma Narkotik Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülüyor. Yapılan çalışmalarda saldırıda kullanılan otomobilin sahte plakalı olduğu belirlendi. Saldırıda hayatını kaybeden Arzu Sharifi Zindashti'nin babasının Ergenekon Soruşturması sırasında savcılık tarafından gizli tanık olarak ifadesine başvurulduğu tespit edildi. Öte yandan bu kişinin yanında çalışan saldırıda hayatını kaybeden Devrim Öztunç'un ise Yunanistan'da yakalanan 2 ton uyuşturucuyu ihbar eden kişi olduğu iddiaları ise değerlendiriliyor.

YÜZLERCE SAAT GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İNCELENİYOR

Polis saldırıyla ilgili bölgede ve cipin güzergahı boyuncu yüzlerce saat güvenlik kamera görüntüsüne el koyarak incelemeye aldı. Saldırı gününden 10 gün öncesine kadar ki görüntüler incelenerek saldırganların olaydan önce yapmış olabilecekleri keşif çalışmaları deşifre edilmeye çalışılıyor.

BÖLGEDEKİ TÜM CEP TELEFONLARI TESPİT EDİLDİ

Saldırı sırasında bölgede bulunan tüm cep telefonları tespit edilerek bu telefonlardan saldırı öncesi ve sonrasında yapılan tüm görüşmeler inceleme altına alındı.

BOŞ KOVANLAR KRİMİNAL LABORATUARDA

Olay Yeri İnceleme Ekipleri tarafından olay yerinden toplanan boş kovanların ise kriminal polis laboratuarında incelemesi sürüyor.

Yetkililer saldırıyla ilgili tüm bilgilerin değerlendirildiğini, şu ana kadar onlarca kişiyle görüşme yapıldığını belirterek saldırının sebebi ve kimlerin yaptığını tespit edebilmek için uzun soluklu bir çalışma başlatıldığını söylediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece Yunanistan Hadımköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title