Haberler

İzmir'de Yakalanan Aileler Reina Teröristiyle Aynı Evde Yaşamışlar

Güncelleme:

Reina katliamı ile ilgili İzmir'de 3 aileden 40 kişi yakalandı. Yakalananlardan 20'sinin çocuk olduğu belirtilirken saldırganın yakalanan bu kişilerle Konya'da aynı evde kaldığı değerlendirildi.

İstanbul Reina'daki silahlı saldırgan ile ilgili bağlantıları olduğu ileri sürülen 20'si çocuk, 11'i kadın, 9'u erkek 3 ailenin DEAŞ üyesi silahlı saldırgan ile Konya'da aynı evde kaldığı değerlendirilirken ailelerin Dağıstan, Doğu Türkistan ve Suriye uyruklu olduğu belirtildi.

20'Sİ ÇOCUK 40 KİŞİ YAKALANDI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu gece yarısı, Reina'da 39 kişiyi öldüren DEAŞ üyesi ile bağlantılı olduğu ileri sürülen kişilere yönelik Buca'da 2 ve Bornova'da 2 olmak üzere toplam 4 ayrı adrese operasyon düzenledi. Adreslere eş zamanlı yapılan operasyonda; 11'i kadın, 9'u erkek, 20'si 18 yaşın altında olmak üzere toplam 40 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerin 3 aile olduğu, bu ailelerin Doğu Türkistan, Suriye ve Dağıstan uyruklu olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.


TERÖRİSTLE AYNI EVDE KALMIŞLAR

Polis ekiplerinin evlerde yaptığı aramada; keskin nişancı ve gece görüş dürbünü, sırt çantası, GPS, palaska, askeri malzemeler ele geçirildiği öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin, Konya'dan İzmir'e geldiği, Konya'da Reina saldırısını gerçekleştiren DEAŞ üyesi ile aynı evde kaldıkları belirtildi. Ailelerin pasaportlarının inceleme altına alındığı, sahte olup olmadığı araştırıldığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.


EŞİ DE GERÇEK İSMİNİ VERMEMİŞ!

Öte yandan teröristin gözaltına alınan eşinin, "Saldırıyı televizyondan öğrendim. Değil DEAŞ üyesi eşimin sempatizan bile olduğunu bilmiyordum" dediği öğrenildi. Sahte pasaportla ülkeye giriş yapan teröristin eşinin de saldırganın gerçek ismini vermediği bu nedenle polisin E.M.H. olan kod ismini bildiği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğu Türkistan Dağıstan Suriye Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title