Haberler

Salcano Mersin-Taşucu Triatlon Yarışmaları Başladı

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından 2015 yılı faaliyet programında yer alan Salcano Mersin-Taşucu Triatlon Yarışmaları, Silifke ilçesinde başladı.

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından 2015 yılı faaliyet programında yer alan Salcano Mersin- Taşucu Triatlon Yarışmaları, Silifke ilçesinde başladı.

Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, gazetecilere, sezonun ilk yarışmasını Silifke ilçesinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bundan önceki sezonda İstanbul ve İzmir'de iki yarışma yapıldığını ifade eden Güneş, şöyle devam etti:

"Yarışmalar seri olarak bundan sonra da devam edecek. Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı münasebetiyle Çanakkale'de 26 Nisan'da, 23 Mayıs'ta Antalya'da olmak üzere ekim ayına kadar devam edecek. Ekim ayında Kuşadası finaliyle son bulacak. Buradaki yarışmalara 174 sporcumuz katıldı. Sporcu sayısının en az 250 olması beklenmekteydi fakat olumsuz hava koşulları nedeniyle yollarda problem oldu ve bundan dolayı katılımda eksiklik yaşandı."

Güneş, yarışlarda iyi derece yapan sporcuların Avrupa ve dünya çapında yaş grupları arasındaki şampiyonalarda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanacağını aktardı.

Federasyon olarak 2016 Rio Olimpiyatları'na da hazırlandıklarının altını çizen Güneş, "Olimpiyatlarda Türkiye'nin temsil edilmesini kendimize hedef koyduk. Bunda da kararlıyız ve 2016 Rio Olimpiyatları'na katılacağımızı ümit ediyoruz. Sporcularımız bu yönde yoğun tempoyla hazırlanmakta" dedi.

Türkiye'de triatlon sporunun hızlı geliştiğini de vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:

"Avrupa Federasyonu nezdinde de bu yıl federasyonumuz 5 kademe arasında 4. kademeye yükseldi. Geçen yıl 3. kademede temsil ediliyorduk. Bunun anlamı da şu, gelecek yıl yapılacak Avrupa şampiyonasına kulüplerimiz katılma hakkı kazandılar. Avrupa şampiyonasına sadece 4. ve 5. kategorideki ülkeler katılabilecek. Kulüplerimiz de bu yönde çalışmalarına başlayacak."

Konuşmanın ardından, yarışmanın startı verildi. 174 sporcunun katıldığı yarışmalarda, elit ve yaş gruplarındakiler bin 500 metre yüzüp 40 kilometre bisiklet parkurunun ardından 10 kilometre koşacak.

Gençler de 750 metre yüzüp 20 kilometre pedal çevirdikten sonra 5 kilometre, yıldızlar ise 375 metre yüzüp, 10 kilometre bisiklet parkurunun ardından 2 bin 500 metre koşacak.

Kaynak: AA / Yerel

Silifke Türkiye Taşucu Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title