Haberler

Salcano Arnavutköy Mtb Cup Yarışları Son Buldu

Mustafa AKIN, İstanbul-DHA

Arnavutköy Belediyesi ve Salcano'un sponsorluğunda yapılan Salcano Arnavutköy MTB CUP son buldu.

Arnavutköy'de yer alan Devlet Hastanesi'nin arkasındaki ormanlık alanda düzenlenen parkurda yapılan yarışlarda 16 ülkeden yaklaşık 120 sporcu pedal bastı.

Rio Olimpiyatları için puan verme yarışı niteliğinde de taşıyan Uluslararası Salcano Arnavutköy MTB CUP'ta Kadınlar ve Erkekler Elit Kategorisi'nde birinciliği Polonyalı bisikletçiler aldı.

Türkiye'den en iyi derece elde eden sporcu ise 8'inci olan Abdulkadir Kelleci oldu.

Erkekler Elit Kategorisi'nde ilk üçe giren isimler şu şekilde:

1 - Marek Konwa (Polonya)

2 - Andras Parti (Macar)

3 - Deriklis İlias (Yunanistan)

Kadınlar Elit Kategorisi'nde ilk üçe giren isimler şu şekilde:

1 - Alexandra Davidoiç (Polonya)

2 - Ekatarina Anoshina (Rusya)

3 - Lejla Tanoviç (Bosna Hersek)

SALCANO YÖNETİM KURULU ÜYESİ AKGÜL: "ERKEKLERDE OLİMPİYATLARA DAHA FAZLA YAKLAŞTIK"

Düzenlenen yarıştan sonra açıklamalarda bulunan Dünyaca Ünlü Türk markası Salcano'nun Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül, "Gördüğüm kadarıyla Türkiye hem bayanlarda hem de erkeklerde önemli puanlar aldılar. Bu Türkiye'nin olimpiyatlara gitmesi için güzel bir sonuç oldu" dedi.

Akgül, "Kapadokya'da da yaklaşık 100 puan almıştık, burada da 40-50 puan alındı. Bunlar bizi erkeklere olimpiyatlara daha fazla yaklaştırdı. Bayanlarda ise, hala çok uzağız. Umarım Mayıs'ın 22'sine kadar bu kotayı kapatırız ama yarışın organizasyonu açısından güzel oldu. Yaklaşık 16 ülke katıldı, İsrail ile İran beraber yarıştılar. Polonyalı, Türk, Rus, Kazak, Bosna, Sırbistan böyle geniş spektrumda dünyanın en geniş yarışlarından bir tanesi oldu ve sanırım önümüzdeki yıl Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu kategorisinin üstüne çıkan bir yarış olacak. O anlamda da bizim açımızdan gayet iyi oldu. Firma olarak, Arnavutköy Belediyesi olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak biz bu tip yarışları desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

"FİRMA OLARAK O YATIRIMLARIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ"

Türkiye'nin genç nüfusa sahip bir ülke olduğunu ve bisiklet konusunda daha işin başında olunup, yapılması gereken çok şeyin olduğunu dile getiren Akgül, "Sağlık Bakanlığı'nın biliyorsunuz 1 milyon bisiklet projesi var. O proje ile beraber de Türkiye'nin bisikletle tanıştırılması açısından önemsiyoruz biz sektör olarak da. Onunla beraber sporcu gelişimi için Gençlik ve Spor Bakanlığı da bir proje hazırlıyor ve sadece olimpiyatlara katılan değil, olimpiyatlardan derece alan sporcular yetiştirmek üzere de yatırımlar kısa sürede yapılacak ve biz de firma olarak o yatırımların her zaman yanında olacağız" şeklinde konuştu.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE BİTLİS MİLLETVEKİLİ VEDAT DEMİRÖZ: "HER ZAMAN GEREKLİ DESTEĞİ MUTLAKA VERECEĞİZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz düzenlenen yarıştan sonra açıklamalarda bulundu.

Demiröz, AK Parti olarak bundan sonra yapacakları yatırımların insana, gençliğe ve spora olacağını ifade etti.

Demiröz, "Öncelikle Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Bey'e teşekkür ediyorum. Salcano, sadece İstanbul'da değil geçenlerde Kapadokya'da ve son üç dört yıldır Ben Bitlis Milletvekiliyim, Bitlis'in Tatvan, Ahlat, Adilcevaz'ın da yer yıl mutlaka bir bisiklet dağ sporu ile yarışlar düzenler. Kendisine teşekkür ediyorum. Bölge halkı kendisine minnettar. Bizim ülke olarak batımız doğumuz kardeştir. Hiç gözünü kırpmadan doğu bölgesindeki insanları mutlu edebilmek için her yıl bir yarış düzenlemek için buradan oraya kadar ekibi getiriyor huzurlarınızda kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Biz AK Parti olarak, hükümet olarak 13 yıldır gerçekten spora katkıda bulunduk. Yeterli mi? Değil. Bundan sonra bütün makro planda yaptığımız yatırımlara devam ederken mikro planda da gençliğe yatırım yapacağız. Bundan sonra yapacağımız yatırımlarımız insanımıza, gençliğimize ve spora. 80 milyona varan bir nüfusun içinde bisikletçi sayımız az ama biraz önce Bayram Bey'inde söylediği gibi Sağlık Bakanlığı'nın bir projesi var 1 milyon bisiklet, İnşallah birkaç yıl içerisinde gençlerimize dağıtacağız. Ülkemiz kalkınıyor gençlerimizle beraberliğimizi sağlayacağız ve bin yıllık kardeş olan bu ülkede aynı şekilde yaşayacağız. Daha mutlu günlere mutlaka ulaşacağız. Ben doğudan bıraktım sırf bu ödül töreni için Bayram Bey'in yanında olabilmek için, İnşallah Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun da geçmişte sponsoru olarak bulunuyorsunuz, gelecekte de bu desteklerinizi her zaman bekliyoruz. Biz de her zaman gerekli desteği mutlaka vereceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arnavutköy Belediyesi İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title