Haberler

Salah Abdeslam'ın Fransa'ya İadesi

Fransa Adelet Bakanı Jean-Jacques Urvoas, Paris saldırıları şüphelisi Fransız vatandaşı Salah Abdeslam'ın Belçika tarafından kesin olarak Fransa'ya iade edildiğini söyledi.

Fransa Adelet Bakanı Jean-Jacques Urvoas, Paris saldırıları şüphelisi Fransız vatandaşı Salah Abdeslam'ın Belçika tarafından kesin olarak Fransa'ya iade edildiğini söyledi.

Urvoas, Abdeslam'ın Fransa'ya iadesinin ardından Fransız basınına açıklamalarda bulundu.

Abdeslam'ın, Paris bölgesini de kapsayan Ile-de-France içerisindeki geçici bir gözaltı merkezine yerleştirileceğine belirten Urvoas, söz konusu merkezde tehlikeli suçlular konusunda uzman özel bir ekibin görevlendirileceğini ifade etti.

Bugün sabah saatlerinde Belçika'dan Fransa'ya aide edilen Abdeslam, sorgu hakimleri tarafından sorguya alındı.

Resmen açıklanmasa da Abdeslam'ın, Avrupa'nın en büyük cezaevi olarak bilinen Fleury-Merogis cezaevine gönderileceği tahmin ediliyor.

Kapasitesi yaklaşık 3 bin kişi olan Fleury-Merogis'de hali hazırda 4 binden fazla tutuklu ve hükümlü bulunuyor.

Abdeslam, 13 Kasım'daki Paris saldırılarının azmettiricisi ve baş şüphelisi olarak aranırken, 18 Mart'ta Brüksel'in Molenbeek semtinde terörle mücadele ekiplerinin operasyonunda yaralı olarak ele geçirilmişti.

Paris saldırıları sonrası kaçmayı başaran Abdeslam'ın beraberindeki üç kişiyle Belçika'ya geri döndüğü tespit edilmişti. Brüksel doğumlu olan 26 yaşındaki Fransız vatandaşı Abdeslam, Paris saldırısında kendini havaya uçuran Brahim Abdeslam'ın kardeşi.

Abdeslam'ın yakalanmasından 4 gün sonra, Brüksel'de havalimanı ve bir metro istasyonuna saldırı düzenlenmişti. Belçikalı yetkililer, saldırganların Paris'te başka bir saldırı planı içindeyken, Abdeslam'ın yakalanması nedeniyle değişikliğe gidip, Brüksel'i hedef aldıklarını söylemişti. Saldırılarda 32 kişi ölmüş, 270 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Brüksel Belçika Fransa Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title