Haberler

Saklıkent Kanyonu'nda Bayram Yoğunluğu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Genel görüntüler, Saklıkent Kanyonu İşletme Müdürü İbrahim Karaömeroğlu'nun açıklaması, vatandaşlarla röportajlar - Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki kanyonu, Ramazan Bayramı'nın iki gününde yaklaşık 15 bin kişi ziyaret etti Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, çamur banyosu ve rafting gibi aktivitelerin yapılabildiği Saklıkent Kanyonu, Ramazan Bayramı'nda yoğun ilgi görüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Genel görüntüler,

Saklıkent Kanyonu İşletme Müdürü İbrahim Karaömeroğlu'nun açıklaması,

vatandaşlarla röportajlar - Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki kanyonu, Ramazan Bayramı'nın iki gününde yaklaşık 15 bin kişi ziyaret etti

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, çamur banyosu ve rafting gibi aktivitelerin yapılabildiği Saklıkent Kanyonu, Ramazan Bayramı'nda yoğun ilgi görüyor.

Tatilini Fethiye ve çevresinde geçiren vatandaşlar, Eşen Çayı'nın bir kolunun aktığı ve Bey Dağları'nın kaynak suyunun eklendiği Saklıkent Kanyonu'nu ziyaret etti.

Hava sıcaklığının 37 derece ölçüldüğü ilçede sıcaktan bunalanlar, kanyonun soğuk suyunda serinledi. Çamur banyosu ve rafting gibi aktivitelerin de yapılabildiği kanyonun girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluştu.

Akıntının fazla olduğu yerlere konulan halat yardımıyla kanyona giren tatilciler, gün ışığı almayacak kadar dar ve yüksek kayalıklar arasında ilerledi. Tatilciler, kanyonun uç noktasına ulaşmak için çaba harcadı.

Saklıkent Kanyonu İşletme Müdürü İbrahim Karaömeroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün ve bugün kanyonu yaklaşık 15 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Kanyonda bayram tatili nedeniyle aşırı yoğunluk olduğunu belirten Karaömeroğlu, "Kanyona gelen ziyaretçiler, doğası için geliyor. Kanyonda yürüyüş yapabiliyorlar. İçeride bulunan çamurla banyo yapıyorlar. Bayram tatili boyunca 40 bin ziyaretçi ağırlayacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Tatil için İstanbul'dan gelen Buse Çakırlar, "Doğası çok güzel ve görülmeye değer bir yer. Bu güzellikleri İstanbul'da bulamıyoruz. Burası herkesin görmesi gereken yerlerden biri." diye konuştu.

Konya'dan gelen Zahir Renklibay ise soğuk suya sahip kanyonun, sıcaktan bunalanlar için mükemmel bir yer olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ramazan Bayramı Seydikemer Fethiye Muğla Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title