Haberler

Saklı Kalan Güzellik: 'Kurtlusoğuksu'

Güncelleme:

Hatay'ın Amanos Dağları'nın eteğinde,saklı kalan güzellikleri de bünyesinde barındırıyor.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde Amanos Dağları'nın eteğinde yer alan 'Kurtsoğuksu' beldesi, doğal su kaynakları ve mesire alanları ile öne çıkarken,saklı kalan güzellikleri de bünyesinde barındırıyor.

Bölgenin en lezzetli su ve kaysılarının yetiştiği beldeye gelen konukları ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Kurtsoğuksu Belediye Başkanı Osman Koşay, buna rağmen yine de beldenin tanıtıma ihtiyaç duyduğunu, bu ihtiyacı karşılayabilme noktasında da çok ciddi bir çalışma içinde olduklarını dile getirdi. Koşay, "Vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte huzur içerisinde vakit geçirebilecekleri ender mesire yerlerinden biri olan bölgemiz havası ve suyu ile önemini her geçen gün daha da arttırıyor. Belediye olarak Bu yerin turizme kazandırılması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz" dedi.

Güzelliği ile tüm Türkiye'nin ilgi odağı olan Hatay'ın saklı güzelliklerini ortaya çıkaracaklarını belirten Koşay, "Yıllardır saklı bir güzelliği barındıran beldemiz, vatandaşın hafta sonunu geçirebileceği gözde yerlerden biri olmaya aday. 300 yıllık bir geçmişe sahip olan Kurtlusoğuksu'da gerçekleştirilen projeler ile vatandaşların rahatça piknik yapabilmelerine imkan tanıyan çalışmalarda bulunduk. Yıllardır ihmal edilen bu güzelliği ortaya çıkarmak maksadıyla kolları sıvadık" ifadesini kullandı.

Doğal güzelliği ve özellikle 'Su Gözü' adı verilen mesire alanın adeta göz doldurduğu yorumunda bulunan Osman Koşay, belde yaşayan vatandaşların kış aylarında da hizmet alabileceğini ifade ederek, amaçlarının da; ihmal edilen Kurtlusoğuksu'nun hak ettiği noktaya gelebilmesi olduğunun altını çizdi. Belediye Başkanı Koşay, "Biz göreve geldiğimizden bu yana elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Beldemizin güzelliklerini halkımıza tanıtacağız. Çalışmalarımız sürüyor. Piknik alanımızda her şeyimiz mevcut. Belediyenin çalışmaları göz dolduruyor" diye konuştu.

Kurtlusoğuksu Deresi ıslah çalışmalarının yapılması, çocuklara yönelik park ve oyun alanları, eski Fransız Yolu Topboğazı mevkiindeki çalışmalar, kanalizazyon yapılı ile ilgili çalışmaların, belde halkının da takdirini topladığını savunan Koşay, sulama suyu konusunda yaşanan sorunun aşılabilmesi noktasında hayata geçirilen projelerin meyvesini verdiğini, özellikle de kayısı üreticisinin yüzünün güldüğünü söyledi. Koşay, beldede 'Göz' olarak bilinen alanın, modern bir piknik alanına dönüşmesi adına başlatılan çalışmaların sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurtlusoğuksu Osman Koşay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title