Haberler

Saklı Hazine Sergisi Açıldı

Güncelleme:

Ressam Orhan Kazan'ın Saklı Hazine Sergisi, Cegerxwin Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda açıldı. Serginin açılışına, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Ressam Orhan Kazan, Sarmaşık Derneği Eş Başkanı Mehmet Şerif Camcı ve birçok sanatsever katıldı. 11 Haziran'a kadar açık kalacak sergiden elde edilecek gelir, Sarmaşık Derneği üzerinden Surlu ailelere bağışlanacak.

Serginin açılışında konuşan Sarmaşık Derneği Eş Başkanı Mehmet Şerif Camcı, ressam Orhan Kazan'ın doktor olduğunu belirterek, hekimlik ruhunu ve sanatı birleştirerek bu değerli eserleri ortaya çıkardığını söyledi. Camcı, Kazan'ın yıllarını verdiği bu eserleri dayanışma amacıyla kullanması eserlere değerli anlamlar yüklediğini ifade etti.

Ressam Orhan Kazan ise sanatın acılar için ilaç olabileceğini kaydederek, "Biz bir insanın tedavisini yapabiliyoruz hastalığını tespit edince. Dünyada yaşanan şiddet sarmalı ilacının sanat olabileceği düşüncesindeyim" dedi.

Konuşmaların ardından Anlı, sergiyi gezerek bir süre Ressam Orhan Kazan ile sohbet etti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title