Haberler

Saklı Cennet Karagöl

Niğde'nin Ulukışla İlçesi sınırlarında kalan Orta Toroslar'ın temelini oluşturan Bolkar Dağı'nın 2 bin 650 metre yüksekliğindeki zirvesinde 'Saklı cennet' olarak duran Karagöl'ün Milli Park ilan edilmesi bekleniyor.

Niğde'nin Ulukışla İlçesi sınırlarında kalan Orta Toroslar'ın temelini oluşturan Bolkar Dağı'nın 2 bin 650 metre yüksekliğindeki zirvesinde 'Saklı cennet' olarak duran Karagöl'ün Milli Park ilan edilmesi bekleniyor.

Bolkar Dağı, yayları, pınarları, gölleri, göçerleri, sürüleri, çiçekleri ve köyleri kucaklayan ve onlara hayat veren dağları, her mevsim meraklılarına kucak acıyor. Dünyada sadece Bolkar Dağı'nın 2 bin 650 metre yüksekliğindeki Karagöl'de koruma altında bulunan Toros Kurbağaları (Rana Holtzi) ise, dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçi akınına uğruyor. Toros sediri, karaçam, köknar ve ardıç ağırlık olmak üzere sık ormanlarla kaplı olan Bolkarlar'da yaşam ilk baharda karların erimesiyle başlıyor. Çiçekleri, buzul gölleri, yüksek zirveler ve kırsal yaşama yaptığı ev sahipliği ile Türkiye'nin en güzel sıra dağları olan Bolkarlar, dağ ve doğu yürüyüşleri için vazgeçilmez bir mekanı haline geldi.

Dağcı ve doğaseverlerin yoğun ilgisini gören Karagöl, mevsimsel geçişlerde Türkiye'nin dört bir yanından gelen fotoğraf meraklılarının da adresi oldu.

MİLLİ PARK İLAN EDİLSİN

Bölgeyi gezen ve fotoğraflayan doğaseverler, geçen yıllarda Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından Bolkar Dağları ile birlikte Milli Park ilan edilmesi için çalışma yaptığını ve raporun ilgili bakanlıklarını gönderildiğini söyledi. Doğaseverler, bölgenin biran önce Karagöl ve hemen yakınındaki Çinigöl ile birlikte Bolkar Dağları'nın da içinde yer aldığı projeyle Milli Park ilan edilmesi gerektiğini ancak bu şekilde korunabileceğini kaydetti. - Ulukışlaniğde

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Toroslar Ulukışla Karagöl Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500

Yorumlar (2)

UlukışlamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Niğdeden ulukışla yoluna çık çaykavak indikten sonra e 90 aşağı dogru 12 km in darboğaz yoluna ayrıl 2 km sonra gümüş köyüne yazan levhadan git köyün girişindeki yolu takip et seni götürür o yol.

0
0
yanıtYanıtla
NiğdelimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Karagöle nasıl gidilir yol gösterirseniz seviniriz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title