Haberler

Sakka'ya 9 Yıl 6 Ay Hapis

Daha önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Louai Sakka, bugün de "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması, resmi belgede sahtecilik, taksirle yangına neden olmak" suçlarından 9 yıl 6 ay hapis ve 18 bin lira adli para cezası...

Daha önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Louai Sakka, bugün de "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması, resmi belgede sahtecilik, taksirle yangına neden olmak" suçlarından 9 yıl 6 ay hapis ve 18 bin lira adli para cezası ile cezalandırdı.

İstanbul'da 15-20 Kasım 2003'te meydana gelen patlamalara ilişkin dava, Yargıtay tarafından kısmen bozulmuştu. Yerel mahkemenin 'örgüt yöneticisi olmak ve patlamaları gerçekleştirmek' suçlarından verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onaylayan Yargıtay 9.Ceza dairesi aralarında Louai Sakka'nın da bulunduğu 26 sanık hakkında "Patlayıcı madde imal etmek, Taksirler yangına sebebiyetvermek, Örgüt Üyeliği, Örgüte yardım yataklık" gibi suçlardan verilen hapis cezalarını bozmuştu.

SAKKA'DAN BAŞKANA AĞIR HAKARET

Bozmanın ardından devam eden davada bugün karar çıktı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen karar öncesi tutuklu sanıklar Louai Sakka ile Seyit Ertul salona alındı. Sanıklar oturunca Mahkeme Başkanı Ömer Diken ayağa kalkmalarını söyledi. Sakka ise "Ne ayağa kalkacağım?" diye tepki gösterdi. Sakka'nın hakaretleri üzerine Ömer Diken "Terbiyesizliğin de bir sınırı var" dedi. Sakka ise "Hemen hakaret davası açın. Kahrolsun Mossad, kahrolsun Esad" diye bağırmaya devam etti. Diken, bunun üzerine Sakka'nın salondan çıkarılması talimatını verdi.

Ardından kararı açıklayan Mahkeme, sanık Louai Sakka'yı "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması, resmi belgede sahtecilik, taksirle yangına neden olmak" suçlarından 9 yıl 6 ay hapis ve 18 bin lira adli para cezası ile cezalandırdı.

DİĞER SANIKLARA DA CEZA VERİLDİ

Sanık Baki Yiğit'in "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak, resmi belgede sahtecilik" suçlarından 20 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar veren Mahkeme, 11 sanığın "terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Sanık Seyit Ertul'un "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan 6 ay hapsine karar veren mahkeme, sanık Hakan Yiğit'in aynı suçtan 5 yıl hapsine hükmetti.

Mahkeme, sanık Hamed Obsysı'nın "resmi belgede sahtecilik ve taksirle yangına neden olmak" suçlarından 2 yıl 11 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, 3 sanığın beraatine, 4 sanık hakkındaki davanın düşürülmesine, 3 sanık hakkındaki davanın ayrılmasına hükmetti.

(BB) - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Diken Yargıtay İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title