Haberler

Sakız Ağaçlarına Sevgi Aşılıyoruz Projesi

TEMA Vakfı Merzifon Şube Başkanı Kadir Acar, “Sakız Ağaçlarına Sevgi Aşılıyoruz Projesiyle sakız ağacını herkes tanıyacak” dedi.

TEMA Vakfı Merzifon Şube Başkanı Kadir Acar, "Sakız Ağaçlarına Sevgi Aşılıyoruz Projesiyle sakız ağacını herkes tanıyacak" dedi.

Acar, yaptığı açıklamada, TEMA Vakfı'nın bir sakız firması ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında 3 bine yakın sakız ağacı fidan dikimi yapıldığını ve çok sayıda ağacın da rehabilite edilerek canlandırıldığını belirtti.

Sakız ağacının binlerce yıllık bir geleneği peşinden sürükleyen özel bir ağaç türü olduğunu vurgulayan Acar, şunları kaydetti:

"Sakız Ağaçlarına Sevgi Aşılıyoruz Projesi kapsamında Çeşme yarımadasındaki sakız ağaçları rehabilite edilerek canlandırıldı. Bunun yanı sıra bugüne dek 3 bine yakın fidan dikimi yapıldı. Önümüzdeki dönemde de klonlama yöntemiyle ağaçlar güvence altına alınarak yok olma tehlikesi  bertaraf edilerek,  verimlilikleri artırılacak. Ekonomik değeri doğaya katkıları, sakızı ve insanlarla olan gönül bağıyla sakız ağacı çok çok özel bir tür. Bu toprakların ve kültürümüzün bir mirası olarak değerlendiriyoruz. Klonlama bugün birçok alanda kullanılan bilimsel bir yöntem. Çeşme yarımadasındaki alanda verimi yüksek sakız ağaçlarından alınan aşı kalemleriyle yeni fidanlar aşılayacağız. Üretilen aşılı fidanlar araziye dikilecek ve verimli sakızlıklara dönüşecek."

Projenin 2008 yılında başlatıldığını ve 2016 yılına dek süreceğini ifade eden Acar, proje ile yok olmaktan kurtarılacak olan sakız ağaçları ile ilgili farkındalık oluşturarak herkes tarafından bu özel ağaç türünün tanınmasının hedeflendiğini belirtti. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title