Haberler

Sakin Kentte Rüzgar Sörfü Zamanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Akçapınar sahili,- Rüzgar sörfü yapan sporculardan detay, Sakin kentte rüzgar sörfü zamanı- Ege kıyılarının su sporlarına elverişli hava şartları, kitesörf öğrenmek isteyen yerli ve yabancı turistleri Sakin Kent Akyaka'ya çekiyor Ula ilçesi Gökova Körfezi'nde, rüzgar ve uçurtma sörfü yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler, hem eğitim alıyor hem de müsabakalara hazırlanıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Akçapınar sahili,- Rüzgar sörfü yapan sporculardan detay, Sakin kentte rüzgar sörfü zamanı- Ege kıyılarının su sporlarına elverişli hava şartları, kitesörf öğrenmek isteyen yerli ve yabancı turistleri Sakin Kent Akyaka'ya çekiyor Ula ilçesi Gökova Körfezi'nde, rüzgar ve uçurtma sörfü yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler, hem eğitim alıyor hem de müsabakalara hazırlanıyor.Akyaka Mahallesi sınırlarında yer alan Akçapınar sahili, son yıllarda yerli turistlerin yanı sıra yabancı rüzgar sörfçülerinin de vazgeçilmezleri arasında yer almaya başladı. Kitesörf öğrenmek isteyen turistler, Akçapınar sahilindeki kitesörf okulundan başlangıç için 8 saatlik eğitim alarak bu sporu yapabiliyorlar.Havaların ısınmasıyla bölgeye tatile gelen yerli ve yabancı turistler, aldıkları eğitimin ardından sörf yapmanın heyecanını yaşıyor. Okullarda kurs alan sörf tutkunları, gün boyunca uçurtma ve rüzgar sörfü yapıyor. Sörf eğitmeni Özgür Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçapınar sahilinin yılın her ayı uygun rüzgar alan önemli bir bölge olduğunu söyledi.Akçapınar sahilinin günün büyük bölümünde esen rüzgarıyla sporculara uzun süreli spor yapma imkanı sunduğunu belirten Ceylan, muhteşem doğası ve elverişli hava şartlarından ötürü Avrupa'nın birçok ülkesinden sporcuların bölgeyi antrenman alanı olarak kullandığını anlattı.Ceylan, Akyaka'ya rüzgar sörfü yapmak için özellikle yurt dışından gelen ziyaretçilerin en az bir hafta konakladığını, bunun da bölgenin tercih edilen turizm merkezlerinden biri olmasına katkı sağladığını dile getirdi.Akyaka'daki okullarda eğitim gören yüzlerce sörf tutkunu ise aynı anda uçurtma ve rüzgar sörfü yaparak izleyicilere görsel şölen sunuyor.İstanbul'dan rüzgar sörfü yapmak için Akyaka'ya gelen Derya Kozak, Bölgenin doğal manzarasına hayran kaldığını kaydetti. Akyaka'da havanın her zaman rüzgarlı olduğunu anlatan Kozak, 2 yıldır uçurtma sörfü yaptığını bildirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Akyaka Gökova Ege Ula Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title