Haberler

Sakin Kentin "Halis" Sevgisi

Uluslararası Sakin Kentler Birliği (Cittaslow) üyesi olan Erzurum'un Uzundere ilçesi belediyesi, 3 dönemdir kurucu belediye başkanının torununa emanet.

Uzundere Belediye Başkanlığı görevini 3 dönemdir yürüten Halis Özsoy, yaptığı projelerle ilçeyi "Cittaslow" unvanına kavuştururken ilçe halkının kendisine olan sevgisinin, dedesinden miras olarak devraldığı çalışma biçiminden kaynaklandığı görüşünde.

Başkanın dedesi Muhammet Halis Özsoy, ilçenin 1955 yılında "Kurucu Belediye Başkanı" olarak görev yapmış.

Uzundere ilçesinde bir dönem de aynı aileden, mevcut başkan Halis Özsoy'un amcasının oğlu Şeref Özsoy, belediye başkanlığı yapmış.

Başkan Özsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asıl mesleğinin öğretmenlik olduğunu söyledi.

Tarih konusunda da araştırmalar yaptığını, makale ve kitaplar yaptığını belirten Özsoy, "İlçemiz, bakir doğal kaynakları, çalışkan, dürüst ve misafirperver insanı ile dünyada önemli bir yere sahip olabilirdi. Bu duygu ve düşünceler ile bir de dedemin de ilçemizin kurucu belediye başkanı olması, beni tetikledi. 2004 yılında aday oldum ve başkanlık nasip oldu. Şu an 3. dönemim. Ben belediye başkanlarının toplumu dönüştürücü, değiştirici, ileriye götürücü hamleler yapmaları gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Özsoy, dedesinin arkadaşlarıyla birlikte belediyeyi kurarken, büyük zorluklar çektiklerini dile getirdi.

O dönem bazı insanların algılarını kırmanın çok zor olduğunu ve dedesinin de o dönem için özgün çalışmalar yaptığını belirten Özsoy, şöyle konuştu:

"Başkan olduğumdan beri hep insanların dedeme rahmet okuduğunu görüyorum. O da büyük bir sulama kanalı yapmış. Uzundere'nin o yıllarda önemli bir bölümünün sulanmasını temin etmiş. Baktım ki insanımız çok kadirşinas, çok önemli yatırımlar yaptığınızda kıymet biliyor ve takdir ediyor. Biz de tabi dedemizin izinden gitmeye başladık. Yalnızca dedem de değil amcamın oğlu rahmetli Şeref Özsoy da belediye başkanlığı yaptı. Onun da belediye başkanı olması gibi ben de kendimi sanki zorunlu hissetmeye başladım ve kendime hedef koydum. Belediye başkanı oldum. Tabi vatandaşın desteği olmazsa arkamızda, vatandaşın yanımızda kararlı duruşu olmazsa hiç bir şey değil. 13 yıldır belediye başkanlığı görevimi yapmaya devam ediyorum. Umut ediyorum ki ilçeme ve beldeme hizmet etmeye devam ederim."

Özellikle iki şeye önem verdiğini vurgulayan Özsoy, bu iki şeyden birisinin rutin işlerin yapılması olduğunu, ikincisinin ise dönüştürücü hizmetlerin projelendirilmesi olduğunu anlattı.

Uzundere'nin bir turizm beldesi olması için gayret gösterdiklerini belirten Özsoy, şunları kaydetti:

"Buna benzer çalışmalarımız esnafımızın cebine de yansımaya başladı. Göreceli olarak gelir düzeylerinde bir artış söz konusu. Bir de halkın derdi olduğunda onunla dertlenmek ve hemhal olmak gerekiyor. Hasta ise hastaneye gidip göreceksin, başına bir bela kaza geldiyse onunla beraber olacaksınız. Düğünü varsa düğününde yanında olacaksınız. Yani acı ve tatlı günlerinde o acıyı ve sevinci paylaştınız mı halkın da size olan inanç ve güveni artıyor. Bir de şunu gördüm ben; yaptığınız iş ve işlemlerde kararlı ve tutarlı olmak ve adil olmak. Adil oldunuz mu vatandaş belki o dönem size tepki duyuyor, yaptığınız bir çalışmadan dolayı. Fakat bir müddet sonra bunun doğru ve adil olduğunu gördüğü zaman bir şey söylememeye başlıyor. Halkımızın sevgisine mazhar olmak benim için en büyük duygu. Umut ediyorum ki halkımızın bize olan muhabbeti devam eder."

Dedesinin hem ismini hem de miras bıraktığı düşünce biçimi ve kültürünü taşıdığını anlatan Özsoy, "Dedem dönüştürücü projelere önem verirdi. Mesela o dönem toprak damlar vardı, dedem kiremit yapılmasına öncülük etmiş. Kayısının fırınlanması ve raf ömrünün uzatılması gibi yenilikçi düşünceleri olmuş. Biz de, bu bağlamda dedemizden aldığımız ilham ışığında bu tür çalışmalara önem veriyoruz. Tabi günümüz konseptine uygun bir şekilde." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammet Halis Özsoy Şeref Özsoy Uzundere Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title