Haberler

Sakin Kentin "Doğal Akvaryumu" Turistlerin İlgisini Çekiyor

DURMUŞ GENÇ - Muğla'da Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde doğal bir akvaryum görünümündeki Kadın Azmağı Deresi, yerli ve yabancı çok sayıda turist tarafından geziliyor.

Doğal güzellikleriyle ünlü Gökova Körfezi'ne dökülen dere, su samurundan deniz kaplumbağasına kadar onlarca hayvan türü ile bazıları tropikal iklimlerde yetişen farklı bitki türlerine de ev sahipliği yapıyor.  20 yıl öncesinde mütevazı bir balıkçı köyü olan Akyaka, Kadın Azmağı ve Akçapınar Azmakları'nda gerçekleştirilen tekne gezileriyle yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görmeye başladı.

Gökova Körfezi'nde denizden içeriye doğru 1,5 kilometre uzunluğundaki doğa harikası dereyi teknelerle ve kanolarla gezen turistler, değişik bitki ve hayvan türlerini görme fırsatı buluyor.

Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok az yerde yaşayan benekli tatlı su kaplumbağası ile nesli tükenmek üzere olduğu için koruma altına alınmış su samuru ve su tavuğuna ev sahipliği yapan Kadın Azmağı Deresinin, eşsiz güzelliğiyle görenleri şaşırttığını söyledi.

Kadın Azmağı Deresi'ne tekne turları düzenleyerek turizme kazandırıldığını belirten Yılmaz, "Ziyaretçiler kano ve teknelerle Kadın Azmağı Deresi'ni gezerek doğal güzellikleri görme fırsatı buluyor. Doğal bir akvaryum görünümündeki dere, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Akyaka Kadın Azmağı'nda 24 tekne ile akvaryum gezintileri yapılıyor. Günübirlik tekneler ile geçen yıl 284 bin kişi Akvaryum ve bölgedeki koyları gezdi" dedi.

Bölgeye gelen turistlerin  büyük bölümünü günübirlik ziyaretçilerin oluşturduğuna işaret eden Yılmaz, "Ziyaretçiler Doğal Akvaryum'un yanı sıra Akyaka Mahallesi'nden sabah saatlerinde demir alan tur tekneleri ile Kandilli Koyu, Lacivert Koy, İnce Kum plajı, Sedir Adası ve Gelibolu Adası Su Altı Mağaraları'nın eşsiz güzellikteki doğasını görüyor. Bölgeye gelen yabancı uyruklu turistlerin çoğunluğu Alman ve İngiliz vatandaşlarından oluşmakta. Son zamanlarda Ruslar tarafından da bölge ziyaret edilmeye başlandı" diye konuştu.

-"Doğal akvaryumu teknelerle yılda 200 bin kişi geziyor"-

Doğal Akvaryum'da tekne ile turistlere 7 yıldır rehberlik yapan Bilal Akdemir ise doğal güzellikleriyle ünlü Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'nin doğal bir akvaryum olduğunu vurguladı.

Kadın Azmağına dökülen deredeki Doğal Akvaryumun Akyaka'nın sembolü olduğunu ifade eden Akdemir, şöyle konuştu:

"Doğal akvaryum, içerisinde gerçekleştirilen tekne gezileriyle oldukça çekicilik kazandı. Farklı hayvan türleri, bitki yapısının çeşitliliği ve berrak akan suyu ile doğal bir akvaryumu andıran Kadın Azmağı Deresi'ni yılda yaklaşık 200 bin yerli ve yabancı turist geziyor. Yaklaşık 35-40 dakika süren tur boyunca 5 lira ödeyen ziyaretçiler buradan keyif alarak ayrılıyor."

Kadın Azmağı deresindeki suyun soğuk, sodalı ve içilebilir olduğunu belirten Akdemir, "Burada gezinti yaparken çıplak gözle deredeki tüm canlıları görebilirsiniz. Bazı yerlerde altı camlı tekneler vardır ama burada ona ihtiyaç yok. Tekneden baktığınız zaman en derin yerin dibindeki balıkları dahi görebilirsiniz" dedi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Akyaka Gökova Muğla Ula Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title