Haberler

Sakin Bayram Geçirmek İsteyen Yerli Turistin Adresi: Akyaka

Cittaslow Birliği Genel Sekreterliği tarafından ''Sakin Kent'' ilan edilen Akyaka Mahallesi, Ramazan Bayramı'nda sakin bir tatil geçirmek isteyenleri ağırlıyor Bayram tatilini Akyaka’da geçirecek ziyaretçiler coğrafi yapının getirdiği avantajla birçok doğa sporunu yapabilecek Ula Kaymakamı Yılmaz: "Sakin.

DURMUŞ GENÇ - Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından "Sakin Kent" ilan edilen Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi, Ramazan Bayramı'nda sakin bir tatil geçirmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlıyor.

Gökova Körfezi'nde gün batımını izlemek isteyen turistlerin uğrak yeri olan "Sakin Kent" Akyaka Mahallesi her geçen gün artan ziyaretçi sayısıyla dikkat çekiyor.

Bayramda Akyaka'yı tercih eden ziyaretçiler mavi bayraklı sahilde güneşlenip, Gökova Körfezi'nin serin suyunda serinleyerek sakin bir tatil  geçirecek.

Tatilciler Akyaka'da tekne turuna katılarak Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'nde su samurundan deniz kaplumbağasına kadar onlarca hayvan türü ile bazıları tropikal iklimlerde yetişen farklı bitki türlerini görebiliyor. Görüntüsüyle belde halkının 'doğal akvaryum' olarak nitelendirdiği Kadın Azmağı Deresi'nde tekneyle gezintiye çıkan tatilciler, deredeki balıkları izleyip verilen yüzme molalarında minerali yüksek 8 derece sıcaklıktaki suda yüzme imkanı buluyor.

Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin 2010 yılında aldığı "Sakin Kent" unvanıyla ilgi odağı haline geldiğini söyledi.

Yılmaz, Akyaka'daki 71 konaklama tesisinde 2 bin 259 yatak kapasitesi bulunduğunu belirterek, "Sakin Kent'te bayram rezervasyonlarıyla otel ve pansiyonlarda boş yer yok. Doğayla baş başa kalmak, spor yapmak isteyen yerli turist Akyaka'yı tercih etti" dedi.

Akyaka'nın 2 bin 259 yatak kapasitesinin yanında yaklaşık 300 kişilik çadır kamp alanıyla turizme hizmet verdiğini ifade eden Yılmaz, "Akyaka, sakin tatil geçirmek isteyen tatilcilerin ihtiyaçlarını karşılayacak, ülkedeki en güzel tatil beldeleri arasında yer alıyor. Gelen ziyaretçiler Ula ve Akyaka'nın mimari yapısı ile doğal güzelliklerine hayran kalıyor. Bu nedenle özellikle bayramlarda yerli turistin vazgeçilmezi haline geldi" diye konuştu.

Bölgeye yakın illerden de çok sayıda ziyaretçi geldiğine ve Gökova Körfezi'nde faaliyet gösteren 40 tekne ile günübirlik turlara çıkıldığına işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ziyaretçiler, Akyaka Mahallesi'nden sabah saatlerinde demir alan tur tekneleriyle Kandilli Koyu, Lacivert Koy, İnce Kum plajı, Sedir Adası ve Gelibolu Adası Su Altı Mağaralarının eşsiz güzellikteki doğasını görüyor."

"Yer bulamayanların adresi çadır kamplar oldu"

Ramazan Bayramı nedeniyle Muğla ve ilçelerindeki otellerde yer bulamayan tatilciler Akyaka'daki kamp alanında, dev çam ağaçlarının gölgesine kurdukları çadırlarda aileleriyle körfezin kıyısında tatil yapıyor.

Denizi, kumu, güneşi ve doğal güzellikleriyle ünlü "Sakin Kent" Akyaka Mahallesi, çadırda tatil yapanlara da ev sahipliği yapıyor.

Muğla'ya Hizmet Vakfı İktisadi İşletme Koordinatörü İbrahim Akoğlu, Türkiye'nin dört bir yanından gelen tatilcilerin Ramazan Bayramı'nda da kamp alanında yoğunluğa neden olduğunu söyledi.

Çadır kamp alanının 600 dönüm arazide kurulduğunu ve geçen yıldan itibaren Muğla'ya Hizmet Vakfı İktisadi İdari İşletmesi tarafından hizmet vermeye başladığını belirten Akoğlu, şunları söyledi:

"300 çadırın kurulduğu alandaki taş evler de restore edilerek ziyaretçilere hizmet verecek hale getirildi. Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinden çok sayıda ziyaretçi kurdukları çadırlarda tatillerini geçiriyor. Çadır kamp alanının yetersiz gelmesi nedeniyle gelen misafirleri geri çevirmemek için bayram nedeniyle yeni alanlar açıldı. Bayramda kamp alanı ile taş evler ve kagir evlerde boş yer kalmadı."

Akoğlu, doluluğun Ağustos sonuna kadar devam edeceğini dile getirdi.

Öte yandan, Ramazan Bayramı nedeniyle Türkiye ve yurt dışından rezervasyon yaparak gelen rüzgar sörfü sporcuları da aldıkları eğitimin ardından tatil boyunca uçurtma ve rüzgar sörfü yapacak. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bayramı Akyaka Muğla Ula Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title