Haberler

Şakayık'a İlgi Sürüyor

Güncelleme:

EXPO'su olan EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği Şakayık'a ilgi her geçen gün artıyor. Mayıs ayı sonuna kadar çiçekli kalan Şakayık'a ikinci foto safari yapıldı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı tarafından ikincisi düzenlenen Şakayıklar Zamanı foto safari etkinliğine, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, iletişim fakültesi öğrencileri, farklı kurumlarda çalışan gazeteciler ile EXPO 2016 Antalya Ajansı çalışanları katıldı. Konyaaltı Hisarçandır Köyü Sarıçınar Mevkii'ndeki 40 dönümlük alanda yoğun bulunan ve 7 bin 200 metrekaresinin EXPO 2016 Antalya Ajansı tarafından koruma altına alındığı bölgeyi gezen davetliler, Şakayık çiçeğini fotoğrafladı. Ajans yetkilileri, endemik bitki türü olan Şakayık'ın Nisan-Mayıs dönemlerinde çiçek açtığını anlattı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı, kurum ve kuruluşlardan toplu talep gelmesi halinde Sarıçınar Mevkii'ndeki Şakayık doğal yayılış alanına turlar düzenlenmeye devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title