Haberler

Sakatlar Derneğinden Suriyelilere Destek

Güncelleme:

Türkiye Sakatlar Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı, ramazan ayı boyunca 58 Suriyeli aileye gıda yardımı, 18 Suriyeli mülteciye ise tekerlekli sandalye yardımı yaptı.

Türkiye Sakatlar Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı, Ramazan ayı boyunca 58 Suriyeli aileye gıda yardımı, 18 Suriyeli mülteciye ise tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Diyarbakır'a gelen Suriyeli ailelere, Türkiye Sakatlar Derneği Diyarbakır Şubesi destek çıktı. Türkiye Sakatlar Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Midhat Kavmaz ve dernek üyelerinin çalışmalarıyla 58 Suriyeli aileye gıda yardımı ve 18 Suriyeli aileye ise tekerlekli sandalye yardımı yapıldı. Türkiye Sakatlar Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Midhat Kavmaz, dernek olarak Ramazan ayında Suriyeli ailelere gıda yardımı ve tekerlekli sandalye yardımında bulunduklarını söyledi. Kavmaz, "Cadde ve sokaklarda Suriyeli vatandaşları görmekteyiz. Savaştan göç edip gelen Suriyeli ailelerin çocuklarının çalışması doğru değildir. Dilenme ve çalışmak çocuklara yakışmamakta bizim amacımız o şekildeki çocukları bir an önce kurtarmaktır. Dernekler ve vatandaşların el ele verip bir şeyler yapması gerekmektedir. Diyarbakır'da merkezde özellikle hastane ve cadde köşelerinde görüyoruz çocukları, dernek olarak savaşta ayağını veya kolunu kaybedenlere derneğimiz olarak tekerlekli sandalye veya protez temin etmekteyiz. Üzerimize düşen ne varsa yapmak bizim görevimiz" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title