Haberler

Sakatlar Derneği Başkanı, Engellileri Çileden Çıkarttı

Güncelleme:

Kayseri'de dernek başkanın kazada uzvunu kaybeden engelliler için "Bu Allah'ın vergisi, ben hatamın cezasını çekiyorum" demesi gerektiğini söylemesi, büyük tepki çekti.

Kayseri'de 'Dünya Engelliler Günü' etkinlikleri kapsamında bir dernek başkanının yerel gazetede yayımlanan röportajında, kazada bir uzvunu kaybeden engellinin 'Bu Allah'ın vergisi, ben bir hata yaptım bu cezayı çekiyorum' demesi gerektiğini söylemesi, sosyal medyada engellilerin büyük tepkisini çekti.

"BEN CEZAMI ÇEKİYORUM"

Kentte yayımlanan yerel gazetelerin biri, 'Dünya Engelliler Günü' nedeniyle Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç'la yaptığı röportajı yayımladı. Kılıç bu röportajda, bir kazada kol, bacak veya parmağını kaybeden bir kişiyi yaşama kazandırmak gerektiğini, kazaları önlemeye çalışmak gerektiğini söyledikten sonra şöyle dedi:

"Kazadan sonra bir yerini kaybeden insanın psikolojisi bozuluyor. Biz bu noktada devreye girmeliyiz. 'Bu Allah'ın vergisi, ben bir hata yaptım, bu cezayı çekiyorum' demesi gerekiyor. İnsanlar yaşarken hatalarını görürler. Bu hatalara karşılık da Allah tarafından bazı cezalar verilir. Bir kere yaşarken bunu görmek lazım. Allah kulunu çok sever. Kulunun yaptığı hatalara bir aldırmaz, iki aldırmaz, beş aldırmaz. Der ki, 'Ey kulum sen hala niye kendine gelmiyorsun.' Bu hadisi şerifte de var. İşte burada müftülüğümüz devreye girecek."

TEPKİ YAĞIYOR

Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç'ın bu sözlerine engelli dernekleri başta olmak üzere bir çok kişi tepki gösterdi. Tepkilerin sosyal medyada çığ gibi artması üzerine açıklama yapan Osman Kılıç, sanki engelli olmanın Allah'ın bir cezası olduğunu söylediği gibi yanlış algı oluştuğunu söyledi.

"CEZA DEĞİL LÜTUF"

"Engelli olmak ceza değil, lütuftur" diyen Kılıç, "Bütün engelli arkadaşlarıma söylüyorum; Biz engelliler, Allah'ın en sevdiği kullarıyız. Bazı engelli arkadaşlarımızın psikolojik ve manevi destek alması gerektiğini ifade etmekteyim" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Osman Kılıç Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

Kadir birolMobil-IOS:

Adamda hiç yönetici tipi varmı Allah aşkına.hapishane kaçkınları gibi.asıl kendisi engelli bence...

2
1
yanıtYanıtla
tan hamdiMobil-ANDROID:

ya adam eskide topkapıda cebciler vardı aynen onlara benziyor para çalmak için başkan olmuştur başkanlık fedakarlık isder cebindede bişeyler katmak gerektirir.bunları yapabilen başkan da o dernek üyelerini kendi çocuğu gibi sever eeee çalmaya gelen de bu kadar olur

1
1
yanıtYanıtla
MuratMobil-ANDROID:

Eskiler der ki ayağın taşa takilsa kendinden bilecen artık bilmiyorum

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title