Haberler

Sakat Bırakıp Kaçan Sürücü Aranıyor

Güncelleme:

Bursa'da, Mimar Sinan Caddesi üzerinde meydana gelen kaza da ağır yaralanan 44 yaşındaki Nurettin Taç, yetkililerin duyarsız kalmasına tepki gösterdi.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, geçen yıl 20 Ağustos'ta Mimar Sinan Caddesi üzerinde meydana gelen kaza da ağır yaralanan 44 yaşındaki Nurettin Taç, kazada kendisini ezen ikinci aracın 6 aydır bulunamadığını belirterek, yetkililerin duyarsız kalmasına tepki gösterdi.

İlk aracın kendisine çarpmasından sonra arkadan gelen ikinci aracın üzerinden geçmesi sonucu ağır yaralandığını ifade eden Taç, 'Yerde yatıyorum, üzerimden geçiyorsun. Durup bakıyorsun. Durumumum kritik olduğu görüp, arabaya binip gidiyorsun. Hiç mi vicdan yok sende'ö dedi. İnegöl'ün Mimar Sinan Caddesi'nde, 20 Ağustos'ta motosikletiyle seyir halindeyken polis aracının çarpması sonucu yere düştüğünü ve tam kalkacağı sırada gelen bir cipin üzerinden geçtiğini söyleyen Nurettin Taç, kaldırıldığı hastanede tedavi gördüğünü ve yüzde 68 iş görmez raporu aldığını belirtti. Kazanın ardından 6 ay geçmesine rağmen mahkemesin bile başlamadığını bildiren Nurettin Taç, kendisini ezen ikinci aracın bulunmasını istedi. Taç, 'Mimar Sinan Caddesi üzerinde Tuna -3 Düğün Salonunun olduğu kavşakta araç bana çarptıktan sonra yolun ortasına geçiyor. Tam kalkacağım anda olay yerinden geçen cip, üzerimden geçiyor. Üstümden geçiyor, kavşağın köşesinde duruyor.

Cipten 3 kişi inip durumumun kritik olduğunun farkına varınca 3'ü de araca binip, gidiyorlar. Kamera görüntülerinde de bunlar gözüküyor. 3'ü gelip, baş ucumda bekliyor. Durumumun kritik olduğu fark edince araca binip gidiyorlar. Orada yatan kim olursa olsun sonuçta bir can var. İnsanın üstünde geçiyorsun, sadece bakıp gidiyorsunö dedi. Kaza sonrasında bilincim açık olduğunu belirten Taç, 'Benden 3 kişinin telefon numarasını istediler. Eşimin, kardeşimin ve iş ortağımın telefonunu verdim. Çarpma anını da hatırlıyorum, çarptıktan sonra İnegöl Emniyet Müdürünün bana baş avucumda 'Oğlum Allah'ın izniyle kurtulacaksın. Sana çarpanları bulacağız. Söz. Gerekirse hava ambulansıyla seni Eskişehir'e bile yönlendireceğiz' dedi. Taç, 14 gün yoğun bakımda 65 gün boyunca yatakta kaldığını ve kendi imkanlarıyla Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduğunu anlatarak, ' Dosyama bakan savcı diyor ki, 'Biz seni hala hastane de yatıyor biliyoruz.' Bu adam yoğun bakımdaydı, öldü mü, kaldı mı, bunun çoluğu çocuğu ne yer ne içer, bunu hiç merak eden yok mu? Kediye çarpıyorlar, kediyi döverek öldüren 6 ay hapis cezası alıyor. İnsanın üzerinden 2 araba geçiyor. Hiçbir şey yok ortada. 2 köprücük kemiğim kırıldı. Kafatasım kırık. Kalça kemiğim kırık. Kaburgalarım kırık. 6 aydır hiç mi sormaz bu adama biz çarptık, yerle bir ettik. Bu adam ne yer, ne içer diye. Şurada ki güvenlik kamerasını sen çözemiyorsan, ben nasıl çözeyimö diye konuştu.

Kaza sonrasında işyerini de kapatmak zorunda kaldığını belirten Taç, 'Benim Şebboy Caddesi'nde dükkanım vardı. Kolum sakat kalınca dükkanımı kapattım. Kaburga kemiklerim kırık, akciğer ile karaciğerim yırtık. 177 tane dikişim var. Ömür boyu yüzde 68 iş göremez raporum var. Müşteki olarak, mağdur olarak kaza görüntülerinin kriminal laboratuarına gitmesini istedim. Bunlar daha kriminal laboratuvarı bırak, işleme başlamamışlar. Kimse yardımcı olmuyor kiö dedi.

Taç, 6 kardeşinin desteği ile yaşama tutunduğunu ve onların yardımı olmazsa iki çocuğuyla birlikte perişan olacağını da kaydederek, yetkililerden kaçan aracın bulunmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İnegöl Taç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title