Haberler

Sakaryalı Kadın Girişimciler İlk Meclislerini Yaptı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Kadın Girişimcileri Kurulu ilk meclis toplantılarını yaptı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Kadın Girişimcileri Kurulu ilk meclis toplantılarını yaptı. SATSO Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan SATSO Kadın Girişimcileri İcra Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, "Kadın kadınla el ele, kadın kadınla daha güçlü" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak sözlerine başlayan Kadın Girişimcileri İcra Kurulu Başkanı Hacıeyüpoğlu, "Ayakları üstünde durabilen, çevresine rol model olan, el ele başaran kadınlarımızdan bahis edilen günler yakın olsun" dedi.

Kadın Girişimciler Kurulu'nun 2008 yılında kurulduğunu ve o günden bugüne çok yol kat ettiklerini belirten Hacıeyüpoğlu, sözlerine şöyle devam etti; "Kadın Girişimciler Kurulu'nun en önemli görevi; girişimcilik potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi amacıyla politikalar geliştirmek ve girişimcilik kültürünün illerdeki kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmektir. Kurul olarak başarılı ve kariyer sahibi kadınlarımızı rol model olarak ortaya çıkaran faaliyetlerimize öncelik verdik. Konferanslar, paneller ve seminerler düzenledik. Projelerimizi üretirken en başında hedeflediğimiz gibi üç ana kritere bağlı kaldık. Öncelikli amacımız; projelerin sürdürülebilir, ölçülebilir ve ülke geneline yayılabilir olmasıydı. Kadın girişimcilerimize giriş aidatında yüzde 50 indirim sağlayan projemiz odamız meclisi tarafından onaylanarak, Türkiye'de bir ilke imza attık. KOSGEB ile ilk girişimcilik kurslarını biz başlattık. Kredi Garanti Fonu ve Halk Bankası ile yaptığımız protokolle İlk Adım Kredisini hayata geçirdik. Kadınlarımıza yönelik birçok projeler ürettik ve kadınlarımızı üretimin içine çektik."

Kadın Girişimciler Kurulu'nun ilk Meclis toplantısına SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ile Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Cevherli de katıldı. Kadınların toplumun temeli olduğunu söyleyen Kösemusul, yaptığı konuşmada; "Kadın, sadece bir cinsiyeti, bir sıfatı, bir görevi, fedakarlığı değil; insan varlığının temelini ifade eder. Kadını yok sayan hak ve özgürlüklerini görmezden gelerek onları pasifleştiren zihniyetler kaybetmeye mahkumdur. Bizim medeniyetimizde, kadının yeri, başların tacı olmaktır. Zira değişen dünya düzeniyle birlikte karşılığı anne, eş, kardeş olan kadın, bugün iş dünyasında da aktif rol alarak üst kademelerde söz ve yetkileriyle değerlerini artırmaya devam ediyor. Çevre, ekonomi ve sosyal alanlara ilişkin istatistiklerine göre; Türkiye'de "kendi işinin patronu" olan kadın oranı yüzde 48,4, erkek oranı yüzde 34,2 seviyesinde bulunuyor. Hükümet politikalarının uzun vadede eğitim, gelir desteği, kadın ve dezavantajlı grupların istihdamını destekleyici uygulamalarda büyük ölçüde etkili oldu" şeklinde konuştu.

SATSO Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu'nun girişimleri ile ortaya konan Kadın Girişimcilere kredi desteği projesinin, ülke çapında uygulanacağını anlatan Kösemusul; "Küçük ve Orta Ölçekli Projelerde Kadın ve Genç Girişimcilere ilk Ateş Kredisi Desteği projesi adı altında ülke genelinde hayata geçirildi.

Bizim ortaya koyduğumuz bu projenin hayata geçirilmesi ve ülke genelinde genç girişimcilerimizi de içine alarak uygulanması bize büyük bir mutluluk ve gurur yaşattı. Girişimci bir ruha sahip olup, kendi kendilerinin patronu olmak istediklerinde kişilerin çalışacak başka bir iş bulamamaları durumunda KOSGEB kredilerinden yararlanmanız için en sık kurs açan odalar arasında olduğumuzu da buradan duyurmak isterim. Girişimcilik eğitimi alanların yüzde 45'i kadınlardan oluşuyor.

Bu çalışmalardan önce ülkemizin uluslararası girişimcilik endeksi yüzde 5,6 iken, bugün yüzde 12'ye yükseldi. Açılan kurslarla ülkemizin girişimcilik endeksi iki kat arttı. Uluslararası kriterlere göre girişimcilik eğimleri sonunda kendi işini kuranların oranı yüzde 5 olursa verilen eğitimlerin başarıya ulaştığı kabul edilir. Ülkemiz bu oranı aşmış durumda. Müteşebbis iklimi, girişimcilik ruhu artık ilimizin dört bir köşesinde var. Girişimci heyecanı duyan katılımcıları, kadın ve gençlerimizi yürekten alkışlıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kadın Girişimciler İcra Kurulu'nun yapmış olduğu faaliyet ve ziyaretler slayt gösterisi eşliğinde anlatıldı. Toplantı çalışma gruplarının oluşturulması için hazırlanan formların dağıtılması ile sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title