Haberler

Sakarya Zaferi ve Haymana Sempozyumu'ndan Birlik Mesajı

Sakarya Meydan Muharebesi'nin 94'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Savaşı'nın son kalesi olarak bilinen Ankara'nın Haymana ilçesinde, ' Sakarya Zaferi ve Haymana Sempozyumu' düzenlendi. Gazeteciler, bilim adamları ve siyasetçilerin katıldığı sempozyumun öğleden önceki bölümünde, son günlerde artan terör olaylarına vurgu yapılarak, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini her zamankinden daha çok korunması gerektiği belirtildi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen sempozyumun öğleden önceki bölümüne CHP Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Gazeteci Yazar Abbas Güçlü, Sedat Simavi Ödülü sahibi Edebiyatçı Yazar Burhan Sönmez, Gazeteci Yazar Abdullah Doğan konuşmacı olarak katıldı. Sempozyumun açılışı, ilçe Kaymakamı Turan Erdoğan ile Belediye Başkanı Özdemir Turgut tarafından yapıldı. Açılış konuşmasında Belediye Başkanı Özdemir Turgut, "Son Kale Haymana düşseydi, Ankara ve Türkiye Cumhuriyeti olmazdı" dedi.

DEVLET TÖRENİ OLMALI

CHP Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Polatlı Dua Tepe'de olduğu gibi Sakarya Savaşı'nın büyük bir bölümünün geçtiği Haymana'da da devlet töreni uygulamasının yapılması gerektiğini söyledi. Bunun için Genelkurmay Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı'na taleplerini ilettiklerini söyleyen Gök, Haymana ilçesinin hem Sakarya Savaşı gibi önemli bir tarihsel misyona sahip olduğunu, hem de Fransa'dan sonra dünyanın ikinci kaliteli termal suyuna sahip olduğunu belirtti.

GÜÇLÜ: TÜRKİYE AKIL TUTULMASI YAŞIYOR

Gazeteci Yazar Abbas Güçlü, son günlerdeki olaylardan dolayı Türkiye'nin bir akıl tutulması içinde olduğunu söyledi. Eskiden gençlerin futbolla uyutulduğunu, şimdi ise dizilerle ve Kemal Sunal filmleriyle uyutulduğunu öne süren Güçlü, "Bir film altmış yetmiş kere izleniyor ve izlenmeye devam ediyor. Böyle bir şey olabilir mi? Türk insanı üretimden, düşünmekten uzaklaştırılıyor. Günümüzde Türkiye'de yaşadığımız akıl tutulması nedeniyle Sakarya Savaşı gibi tarihsel misyona sahip bu güzel ilçemizi anlayamıyor, bilemiyoruz" dedi.

HAYMANA VE POLATLI'DA MİLLİ PARK SEVİNCİ

8 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Sakarya Savaşı cephesinin Milli Park ilan edilmesi büyük bir sevinçle karşılandı. Milli Parklar Genel Müdürlüğü görevlisi Şahin Çılgın, Milli Park konusunda yapılan çalışmaları anlattı, Polatlı ilçesinin Sakarya Köyü'nde şehitlik yapımının 15 Eylül'de başlayacağını vurguladı.

Sempozyumun öğleden sonraki bölümünde ise bilim adamları Sakarya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nın ulusal ve uluslararası alandaki etkilerini ele alan konulara değindiler. - Haymanaankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Gök Haymana Sakarya Politika Güncel Haberler

title