Haberler

Sakarya Zaferi'nin Yıl Dönümü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin, Sakarya'da gösterilen milli mücadele ruhuna günümüzde de güçlü bir şekilde sahip çıktığını belirterek, "Bizler de bu ruha sahip çıkan, 'Yeni Türkiye' için iradesini ortaya koyan milletimizi asla mahcup etmemek, ülkemizi her alanda muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, çok çetin şartlar ve imkansızlıklar içinde yürütülen istiklal mücadelesinin, tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanı olduğunu vurguladı.

Bu mücadelenin en kritik aşamasında kazanılan Sakarya Meydan Muharebesi'nin, milletin vatanı, bayrağı ve hürriyeti için hiçbir engel tanımayacağını bir kez daha tüm dünyaya duyurduğunu ifade eden Erdoğan, Sakarya'da, "Hattı müdafaa yoktur sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır" anlayışıyla, gece-gündüz aralıksız 22 gün süren muharebenin, kahraman Mehmetçiğin azim ve inancıyla eşsiz bir zafere dönüştüğünü bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aziz milletin binlerce yıllık tarihinde birlik, beraberlik ve dayanışmasıyla her türlü zorluğu yendiğine, tüm engelleri aştığına değinerek şunları kaydetti:

"Milletimiz, kahraman evlatlarının canları pahasına elde ettikleri bu başarıyı büyük bir coşkuyla kutlamış, bağımsızlık yolundaki ümitlerini daha da canlandırmıştır. Bu başarı nihai zaferden önceki son merhaledir. Millet iradesinin yegane tecelligahı TBMM'nin dünyadaki itibarını artıran bu zafer, gelecek parlak günlerin adeta habercisi olmuştur. TBMM, Kurtuluş Savaşı'nın sevk ve idaresinde Sakarya'daki gibi aldığı hayati kararlarla önemli rol oynamıştır. Aziz milletimiz Sakarya'da gösterilen milli mücadele ruhuna günümüzde de güçlü bir şekilde sahip çıkmaktadır. Bizler de bu ruha sahip çıkan, 'Yeni Türkiye' için iradesini ortaya koyan milletimizi asla mahcup etmemek, ülkemizi her alanda muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Gençlerimizin de bu anlamlı günleri fırsat bilerek, aziz vatanımız için ne bedeller ödendiğini unutmadan, geçmişlerine ve geleceklerine sahip çıkacaklarına, milli ve manevi değerlerini koruyarak ülkelerine değerli hizmetlerde bulunacaklarına, bizlerden devralacakları bayrağı daha da yükseklere taşıyacaklarına canıgönülden inanıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın  bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title