Haberler

Sakarya Zaferi'nin Yıl Dönümü

Başbakan Davutoğlu: "(Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır" anlayışı ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi'nin, işgale uğrayan Anadolu'nun bağımsızlığı yolunda atılmış en büyük adımlardan biri olduğunu belirtti.

Davutoğlu, Sakarya Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Mesajında, Sakarya Meydan Muharebesi'nin, Kurtuluş Savaşının kesin zaferle neticelenmesinde belirleyici rol oynayarak yakın tarihin en büyük zaferleri arasında yerini aldığını vurgulayan Davutoğlu, "(Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır) anlayışı ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi, işgale uğrayan Anadolu'nun bağımsızlığı yolunda atılmış en büyük adımlardan biridir" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, tarih boyunca bağımsızlığını ve hürriyetini eşsiz zaferlerle taçlandıran milletin, bugün de ortak Cumhuriyet değerleri etrafında kenetlenmiş olarak geleceğe daha da güvenle baktığını belirterek, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki milletimizin her bir ferdi, birlik, beraberlik ve kardeşlik şuuru içinde, aziz şehitlerimizin bize bıraktığı bu mirasa ebediyen sahip çıkacak, daha yükseğe taşıyacaktır. Bu düşüncelerle, Sakarya Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, minnetle anıyorum." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

title