Haberler

Sakarya'yı tam donanımlı modern bir Külliye'ye kavuşturdular

Güncelleme:

Karşıyaka Camii cemaati tarafından kurulan Orhangazi Sosyal Yardımlaşma Vakfı; Serdivan Müftülüğü ve Diyanet Vakfı işbirliğinde, Serdivan İlçesi'ne; Marmara bölgesinde ilk ve tek olan tam donanımlı modern bir Külliye'ye (Kur'an Kursu'na) kavuşturdular.

SERDİVAN MÜFTÜLÜĞÜ İŞBİRLİĞİNDE

"Her şey Allah Rızası için" diyerek yola çıkan Orhangazi Sosyal Yardımlaşma Vakfı; Serdivan Müftülüğü ve Diyanet Vakfı işbirliğinde Serdivan AVM ile Kazımpaşa arasında bulunan alana; içerisinde her şeyin düşünüldüğü 4 bin 500 metrekare, 4 katlı olarak tam donanımlı modern bir Külliye'ye (Kur'an Kursu'na) kavuşturdu.

İÇERİSİNDE YOK YOK

Gelen yardımlarla, yaklaşık 1 yıl içerisinde tamamlanan Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik 120 kişilik kapasiteli yatılı 7 gün 24 saat hizmet verecek olan Orhangazi Külliyesi, Eylül ayının ilk haftası okulların açılmasıyla birlikte hizmete girecek. İçerisinde, mescit, spor salonu, yemekhane, revir, özel ders odası, yatak ve internet ağının da bulunduğu 10 sınıflı modern ve hijyen külliyede kalacak öğrenciler için her şey düşünüldü.

BURADAN HAFIZLAR YETİŞECEK

Yaklaşık 15 öğretmen tarafından modern ve Osmanlı usulü eğitimlerin verileceği külliyede mezun olacak hafızlar, vatana millete birer faydalı insanlar olacak. Karşıyaka Camii cemaati ve Orhangazi Sosyal Yardımlaşma Vakfı üyelerinin yardımlarıyla 4 bin 500 metrekare kullanım alanı ve 4 katlı olarak 1 yılda tamamlanan külliye Sakarya halkının hizmetine sunuluyor. Orhangazi Sosyal Yardımlaşma Vakfı Yöneticileri; bu eserde emeği geçen başta Serdivanlılar olmak üzere Sakarya halkına, esnaflara canı gönülden teşekküt ettiklerini söyledi.

ASILSIZ HABERLER ONLARI ÜZDÜ

Yaptıkları külliye hakkında son günlerde çıkan asılsız haberlerden dolayı üzüntülerini de dile getiren Karşıyaka Camii cemaati ve Orhangazi Sosyal Yardımlaşma Vakfı üyeleri, "Biz burayı her şey Allah Rızası için diyerek yaptırmaya çalıştık ve Allah'ın izniyle sonunda bitirdik. Cemaatimizden elektrikçi olan bir kardeşimiz, 'böyle modern bir binaya katkım olsun' diyerek çatı katını led ışıklarıyla donattı. Fakat internet sitesinde çıkan 'toplanan paralarla Kur'an Kursu'nu ışıklarla diskoya çevirdiler" gibi aşağılayıcı ve asılsız haberler bizi üzmüştür. Derneğin paralarına dokunulmadan sırf Allah rızası için kendi imkanlarıyla led yaptıran cemaatimiz, bunun ömür boyu elektrik parasını ödeyeceğini de taahhüt etmiştir" diyerek, üzüntülerini paylaştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karşıyaka Orhangazi Serdivan Sakarya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title