Haberler

Sakarya'yı Kaplama Konusunda Dünyada Tanınan Bir Bölge Haline Getirmek İstiyoruz

Türkiye'deki en büyük sanayi kuruluşları arasında olan ve kimya sektöründe üretim yapan Hendek ilçesinde kurulu Gizem Frit, Akkök Holding tarafından satın alınarak Ak-Kim Kimya Sanayi A.Ş bünyesine girdi. İki şirketin de genel müdürleri satış sonrasında Adapazarı'nda bir otelde satışın detaylarını anlatırken, Sakarya'yı kaplama konusunda tüm dünyada tanınan bir bölge haline getirmek istediklerini söylediler.

Yıllık yaklaşık 90 milyon dolar cirosu olan ve Sakarya'da uzun yıllardır emaye, sırlama, kaplama üretimi yapan Gizem Frit Genel Müdürü Tolga Ballık ve Ak Kim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri Sakarya'da bir otelde gerçekleştirilen satışın detaylarını anlatırken satıştkmi amacın yatırımları büyütmek olduğunu belirttiler.

SATIŞTAKİ AMAÇ YATIRIMLARI BÜYÜTMEK'

Gizem Frit Genel Müdürü Tolga Ballık, şirketin dünya genelinde ihracat konusunda iyi bir konuma geldiğini ve satıştaki amacın yatırımları büyütmek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"5 Ocak'ta imzaları attık ve böyle bir birliktelik başladı. Ben iki yıl daha en az olmak üzere firmada kalacağım. Ondan sonra da tabi danışman olarak ne zaman ihtiyaçları olursa her türlü desteği her zaman vermeye hazır olacağım. Büyüyen bir firmamız var. Bunun büyümesini devam ettirmek istiyoruz. Yeni yatırımlar yapmak istiyoruz. Bu yatırımların aksamaması için iki yıl daha orada devam edeceğiz. Sakarya'yı kaplama konusunda dünyada tanınan bir bölge haline getirmek istiyoruz."

Ak-Kim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri, ileriki yıllarda farklı şirketler için satın alma projelerini sürdüreceklerini açıkladı. Gizem Frit'in her yıl %25 büyüyen kimya sektöründe güçlü ve ihracat potansiyeli yüksek bir firma olduğunu kaydeden Ak Kim Genel Müdürü Kipri şunları söyledi:

"Başka yeri satın alma çalışmalarımız sürüyor. Böyle projelerimiz de olacak önümüzdeki senelerde. Gizem Frit çok başarılı olmuş bir firma. Yani son 10 senede senelik ortalama yüzde 25 büyümüş bir firma. Bu çok fazla görmediğimiz bir durum. Dolayısıyla çok

değerli bir şirket. Karları da kimya sektörünün üzerinde olan bir firma. Çok önemli bir güç."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Kim Kimya Gizem Frit Türkiye Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title