Haberler

Sakarya ve Kocaeli'nin İçme Suyu Kaynağı da Olan, Ancak Kuraklığın Yanı Sıra Aşırı Su Alınması...

Göl yakınında tesisi bulunan ve Sapanca gölü'ndeki gelişmeleri yakından izleyen 59 yaşındaki Aydın Toker adlı vatandaş Ben 59 yaşındayım. Göl hiç bir zaman bu hale düşmemişti.

Göl yakınında tesisi bulunan ve Sapanca gölü'ndeki gelişmeleri yakından izleyen 59 yaşındaki Aydın Toker adlı vatandaş Ben 59 yaşındayım. Göl hiç bir zaman bu hale düşmemişti. Ekolojik denge böyle bozulmamıştı. diyerek çarpıcı iddialarda da bulundu. Bölgede daha önce su fabrikalarının olmadığını, artan talepler nedeniyle su fabrikalarının istihap haddi üstünde su çektiklerini, derelerin kuruduğunu söyleyen Aydın Toker şöyle devam etti Son zamanlarda Kocaeli ve Adapazarı Belediyesi ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli su çekiyor. Fabrikalar da çekiyor ve paralarını belediyeler tahsil ediyor. Bu göl yoğun bakımda. Yoğun bakımdaki hastadan kan alınıyor. Bu vicdansızlıktır. Başta yerel yöneticilere sesleniyorum. Başka gölümüz yok. Bu göl öldüğünde, ölünün dirilişi yoktur. Sapanca herşeyini kaybeder. Lütfen Gölü kurtarın. Sapanca gölü kurtulursa Sapanca kurtulur. Sapanca'nın turizmde sattığı tek şey göldür. Eğer siz sahip çıkmıyorsanız Sapanca halkı olarak biz sahip çıkacağız.

ASIL SU ÇEKİLMESİ 21 AĞUSTOS 21 KASIM ARASI

Aydın Toker, suyun çekilmesi nedeniyle açıkta kalan iskeleleri de göstererek, Buradaki iskelenin tahtasına kadar su yükselirdi. Ölçtük, tahminen 2 metre 30 santim su kaybı var. Bu da yaklaşık 40 kilometre göl üzerinde 300 milyon metreküp civarında su gölde kaybolmuş durumda. Bu 2013 yılının kaybıdır. Bir de 2014 kaybı olacak. Asıl su çekilmesi 21 Ağustos'ta başlar 21 Kasım'a kadar devam eder. İşte asıl felaket o zaman başlar. Bu çekilme olunca göl suyu tamamen uçurum çukurlarına oturacak. Gölde ani derinlikler oluşacak. 30 metrelik çukurlar oluştuğunda hem suyun içilebilirliği kaybolacak, hem de suya girenler için tehlike arz edecek. Yüzmek isteyenler için de hayati tehlike oluşturacak. dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Sapanca Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title