Haberler

Sakarya Valisi Coş'tan Ziyaretler

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti ve CHP il başkanlıklarını ziyaret etti.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti ve CHP il başkanlıklarını ziyaret etti.

CHP İl Başkanlığına gelen Vali Coş'u, İl Başkanı Ayça Taşkent ve partililer karşıladı.

Vali Coş, ziyaretinde yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe teşebbüsüne karşı Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi göğsünü siper ederek ve demokrasiden, hukuktan yana tavrını koyması nedeniyle Sakaryalılara teşekkür etti.

Daha önce belediye başkanlarını ziyaret ettiklerini belirten Vali Coş, "Daha sonra siyasi partilerimizi ziyaret edelim dedik. Hem darbe süreci hem de darbe sonrası yaşanan sürecinde Sakarya'ya yakışır geçmesi münasebetiyle sizin ve partililerinizin sergilediği örnek tutum ve davranışlar nedeniyle biz de Sakarya Valiliği olarak sizlere teşekkürlerimizi iletmek için geldik. Kabul ettiğiniz ve bizi hüsnü kabulle karşıladığınız için çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Taşkent de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "15 Temmuz gerçekten kara bir gündü. Cemaatçi terör örgütünün parlamenter sisteme karşı yaptığı başkaldırı siyaset kurumunun, halkın ve medyanın dik duruşuyla, direnciyle başarısızlığa uğradı bu anlamda çok kıvançlıyız ve mutluyuz." dedi.

Daha sonra AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç'ı makamında ziyaret eden Vali Coş, 15 Temmuz gecesi Sakaryalı vatandaşların ortaya koyduğu cesaret, vatan sevgisi, basiret ve feraset dolu destansı yaklaşımın devlet tarafından teşekkürle karşılandığını kaydetti.

Kılıç ve partililer ile vatandaşlara o günden bugüne kadar milli iradeye, devlete ve milletin bekasına sahip çıkma noktasında gösterilen üstün gayret ve faaliyetlerden ötürü teşekkür eden Vali Coş, "En erken tavır alan, direniş ortaya koyan illerden birisi olarak Sakarya'nın bu konuda kendisinden bekleneni en iyi şekilde yerine getirmekten duyduğum memnuniyeti de sizlerle paylaşıyorum." ifadesinde bulundu.

Kılıç da ziyaretten dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'dan itibaren Sakarya'da çok ciddi bir mücadele oldu. Şahsınızın seri ve cesaretli hareket etmesi bize moral ve motivasyon oldu. En organize il olduğunu genel merkez bize iletti. Tabi ki bu konuda şahsınızın ferasetli hareket etmeniz bizi de mutlu etti, rahatlattı. Böyle bir darbe girişiminin bir daha olmamasını canı gönülden diliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Coş Ayça Taşkent AK Parti Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title