Haberler

Sakarya TEM Otoyolu Hendek Geçişinde Kabus Gibi Bir Gece

Güncelleme:

Tem Otoyolu Hendek geçişinde kabus gibi bir gece

TEM Otoyolu'nun Hendek ilçesi geçişinde iki TIR ve bir tankerin karıştığı kazada, yere solvent maddesi dökülünce otobanda trafik durdu. Kabus gibi bir gecenin yaşandığı ve iki kişinin yaralandığı kazanın ardından solventin alev almaması için geniş önlemler alındı.

TEM Otoyolu Hendek girişinde saat 23.30 sıralarında, Ankara istikametine gitmekte olan Hamit Kılınç idaresindeki solvent 33 VJL 61 plakalı tanker kontrolden çıkarak önce önündeki 06 DNU 11 plakalı tıra arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan tanker daha sonra, aynı yönde seyir halinde olan 06 DUD 03 plakalı tıra çarparak metrelerce sürüklendi.

KİMYASAL MADDE TRAFİĞİ KİLİTLEDİ

Kazada, tırlardan biri çarpışma sırasında yan dönerek yoldan çıkarken araçlara arkadan çarpan bolvent yüklü tankerin tankı da çarpmanın şiddetiyle dorseden ayrıldı. Bu arada solvent de yola döküldü. Kazayı gören diğer sürücüler hemen polis ve 112 ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, jandarma, ambulans ve AFAD ekibi sevkedildi. Kazada tanker şoförü Hamit Kılınç ve 06 DUD 03 plakalı tırda yolcu olarak bulunan Uğur Çörekçi yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince araçtan çıkartılarak Adapazarı'nda Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi.

JANDARMADAN TEM'DE 'ATEŞ YAKMAYIN' UYARILARI

Olay yerine gelen eden itfaiye ekipleri yanıcı maddeye alev almaması için üzerine köpükle kapatırken, AFAD, Jandarma ve trafik ekipleri, TEM Otoyolu Ankara istikametini yere yanıcı madde dökülmesi sebebiyle bir süre trafiğe kapattı. Ekipler, otobanda bekleyen araçlar arasında vatandaşları ateş yakmamaları yönünde uyarılarda bulundu.

Otobanda kısa süre içinde yüzlerce araç kuyruğu oluştu. Tırlar çekiciyle yoldan kaldırılırken, yerlere dökülen solvent maddesi uzun uğraşlar sonucu temizlendi ve yol yaklaşık 3 saat sonra tekrar ulaşıma açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title