Haberler

Sakarya Sosyal Deney İçin Para İsteyen Üniversitelilere, Gençler Yardım Etti

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri sosyal deney çalışması kapsamında, vatandaşlardan cüzdanlarını düşürdüklerini söyleyerek 1.5 lira istedi.

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri sosyal deney çalışması kapsamında, vatandaşlardan cüzdanlarını düşürdüklerini söyleyerek 1.5 lira istedi. Öğrencilere gençler yardımcı olurken, kadınların teklifleri geri çevirmesi dikkat çekti.

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, toplumun kalabalıkta yardıma muhtaç insanlara nasıl yaklaştığını ölçmek için sosyal deney yaptı. Öğrenciler bu kapsamda Adapazarı'nın en işlek caddesi olan Çark Caddesi'nde deneyi gerçekleştirdi. Üniversite öğrencisi olan Bahadır Ulukaya, Havva Kaldırım ve Nadire Nur Polat'ın yer aldığı deneyde, bir kız öğrenci ile erkek öğrenci vatandaşlardan yardım isterken, bir kişi ise kameraya çekti. Görüntülerde, üniversite öğrencisi olduğunu, cüzdanını düşürdüğünü söyleyen erkek öğrenci, kampüse çıkmak için 1,5 lira yol parası isterken, bir genç kız ile bir genç erkek öğrenciye gerekli parayı verirken, 1 kadın ise öğrenciye yardımcı olmadığı gibi elindeki parayı mendil satan kadına vermek istediğini söyledi. Deneyi gerçekleştiren kız öğrenci ise aynı şekilde yardım isterken, bir ablasının da öğrenci olduğunu söyleyen genç bir erkek gerekli parayı verirken, bir kadın ise öğrencinin yardım isteğine aldırış etmeden yoluna devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Üniversitesi Adapazarı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title