Haberler

Sakarya Sanayileşmesi ile Yeni Türkiye'ye Örnek Oluyor

Güncelleme:

Üstün, yeni OSB'leri planlarken çevre, su kaynakları ve tarım arazileri konusunda çok hassas olduklarını söyleyedi.


Önceki gün Ferizli'de kurulacak olan Otomotiv İhtisas OSB'de yer belirleme çalışmalarına katılan Milletvekili Ayhan Sefer Üstün örnek bir sanayileşme modeli ile Sakarya'nın sanayileştiğini belirterek Büyükşehir Belediyesi, Ferizli Belediyesi ve SATSO işbirliği ile Ferizli'de ki OSB'lerin artık gerek yurt içinden gerek yurt dışından ulusal ve uluslar arası dünyanın en büyük firmalarınca tercih edildiğini söyledi.

Ferizli'de kurulacak olan ikinci OSB'nin Otomotiv İhtisas sanayi üzerine planladığını söyleyen TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyon Başkan'ı ve AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün iktidarları döneminde Sakarya'da ki OSB sayısının 3'den yeni yapılanlarla birlikte 10'a çıkacağını söyledi.

ÇEVRE İLE SANAYİ YAN YANA

Üstün, yeni OSB'leri planlarken çevre, su kaynakları ve tarım arazileri konusunda çok hassas olduklarını söyleyerek" Türkiye'de bütün sanayileşme süreçlerini inceledik. Koceli Dilovası ve Gebze örneklerinde olduğu gibi çarpık sanayileşmeye Sakarya'da asla izin vermiyoruz. Çeliştiği farzedilen iki şeyi Sakarya'da yan yana getiriyoruz; çevre ve sanayi. Sakarya'da bir yandan Aşağı Sakarya Sulama Projesi ve göletler gibi projelerle tarım potansiyelini ikiye katlarken diğer yandan da çevreci bir sanayileşme politikası ile Sakarya'yı sanayi kentine dönüştürüyoruz"dedi.

ON BİNLERCE YENİ İSTİHDAM

Üstün Ferizli'de kuruluşu gerçekleşen 1. OSB'de şuan doluluk oranının yüzde yüze ulaştığını söyleyerek"Ferizli'de ki 1. OSB'ye Ocak ay itibariyle Öztreyler, Nişan gibi hem Türkiye'de hem de uluslar arası alanda marka olan 30 büyük firmanın yatırımlarını başlayacak. Örneğin Öztrayler firmasında 800'ün üzerinde işçi çalışacak. Ferizli'de bir yıl içinde 10 binin üzerinde istihdam sahası oluşacak" dedi.

DÜNYA DEVLERİ YATIRIM YAPMALI

Ferizli, Kaynarca ve Karasu gibi ilçelerde kurulan OSB'lere yatırım yapan firmaların Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşları olduğuna dikkat çeken Üstün"Sakarya'da milletvekili, büyükşehir belediyesi, sanayi ve ticaret odası ve ilçe belediyeleri arasında oluşan birliktelik, uyum ve iş birliği Türkiye'ye örnek. Ferizli örneğinde olduğu gibi bu birliktelik sayesinde ulusal ve uluslar arası firmaların yatırımı Sakarya'ya geliyor. Bu birliktelik ve iş birliği sayesin de önümüzde ki günlerde Sakarya dünya devlerinin de yatırımını alacak."

FERİZLİ NEREDEN NEREYE

Bugün iki OSB'ye ve önümüzde ki yıllar da on binlerce işçiye ev sahipliği yapacak olan Ferizli'de 1980'li yıllara kadar ortaokul bulunmadığını hatırlatan Üstün"Çocukluğumuzun geçtiği dünlerin yokların Ferizlisi bugün Sakarya sanayisinin lokomotif gücüne dönüşüyor. İktidarın, Büyükşehir ve Ferizli belediyesinin çalışmalarıyla kendi kendine yetebilen bir ilçeye dönüştü Ferizli"


Kaynak: Bültenler / Güncel

Ayhan Sefer Üstün Türkiye Ferizli Sakarya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title