Haberler

Sakarya - Sahte Silah Ruhsatı Operasyonunda Gözaltına Alınan 83 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Sahte silah ruhsatı operasyonunda gözaltına alınan 83 kişi adliyeye sevk edildi Sakarya Emniyet Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin sahte belgelerle silah ruhsatı düzenleyen organize suç örgütüne yönelik 14 ilde yapılan eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan biri polis memuru 83 kişi adliyeye sevk edildi.

Sahte silah ruhsatı operasyonunda gözaltına alınan 83 kişi adliyeye sevk edildi

Sakarya Emniyet Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin sahte belgelerle silah ruhsatı düzenleyen organize suç örgütüne yönelik 14 ilde yapılan eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan biri polis memuru 83 kişi adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında sahte belgelerle alınan 74 tabancaya da el konulurken, yeni gözaltıların gelebileceği belirtildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, operosyonun Sakarya merkezli olarak Sakarya-Bolu-Balıkesir-Edirne-Düzce-İstanbul-Kocaeli-Kayseri-Van-Yalova-Çanakkale-Tekirdağ-İzmir ve Trabzon'da eşzamanlı yapıldığı belirtildi. Tabanca ruhsatı alamayacak kişilere para karşılığında taşıma ruhsatlı silah almalarını sağlayan kişilere yönelik bu operasyon öncesi gerçekleştirilen teknik takipte, zanlıların suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu belirtilerek, bu örgütsel faaliyet çerçevesinde 'Silah Ticareti Yapmak, Resmi Belgede Sahtecilik, Nitelikli Dolandırıcılık, Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama, Rüşvet ve İrtikap, Silah Bulundurma ve Taşıma ruhsatı alamayacak durumundaki şahıslara usulsüz yöntemlerle sahte silah ruhsatı ve sahte evraklarla M.K.E kurumundan silah alımı yaptığı' anlaşıldı. Zanlıların, silah ruhsatı alamayacak kişilerden bu ruhtatlar için 25 bin lira ile 40 bin lira arasında değişen para aldıkları da anlaşıldı.

Aralarında, Edirne'nin İpsala İlçesinde Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Büro Amirliğinde Ruhsat Biriminde görevli Polis Memuru M.İ.K.'nın da bulunduğu şebeke ile birlikte taşıma ruhsatı almaya engel sabıkası bulunan ve sabıkası olmadığı halde gerçek ruhsat aldığını düşünen 83 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evleri ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 74 adet değişik çap ve markalarda tabanca, 5 bin 354 adet tabanca mearmisi, 5 adet av tüfeği, 125 adet av tüfeği fişeği, 59 adet sahte silah taşıma ruhsatı, 106 adet şarjör, ele geçirildi. Olayla ilgili isimleri tespit edilen 49 şüphelinin ise arandığı bildirildi. Gözaltındaki 83 kişi ise bugün Sakarya Adliyesi'ne sevkedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Sakarya Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title