Haberler

Sakarya Otomotiv Üssü Haline Geliyor

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: "Türkiye kendi markasıyla araba üretecek konuma gelmiştir.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "Türkiye kendi markasıyla araba üretecek konuma gelmiştir. Bunun yeri de Sakarya'dır" dedi.

TAYSAD Otomotiv Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi, Kösemusul'u makamında ziyaret ederek, Sakarya'nın otomotiv sektöründeki gelişimlerinin dikkat çektiğini söyledi.

Sakarya'nın geleceğin otomotiv üssü haline geldiğini anlatan Çiftçi, "Bursa ve Kocaeli otomotiv sektöründe lider ülke iken bugün Sakarya'da önemini ispat etmiş bir il olarak ön sırada yer alıyor. Bu bağlamda Gebze ile otomotiv konusunda istekleri ve yönleri çakışıyor. Ancak Gebze alan ve kapasite açısından doldu. Bu bağlamda Sakarya'da kurulacak Otomotiv İhtisas OSB çalışmalarında bizler de yer almak ve otomotiv sektörü ile ilgili çalışmalarımızı Sakarya merkezli olarak devam ettirmeyi arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Sakarya otomotivde cazibe merkezi olacak"

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul da Sakarya'nın otomotiv sektöründe geleceği parlak bir şehir olacağını belirterek, bu yöndeki çalışmalara hız verdiklerini kaydetti.

Otomotiv şehri olacağına inandıkları Sakarya'da olmazsa olmaz Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni oluşturma yolunda çalışmaların hızla devam ettiğini anlatan Kösemusul, "İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi sanayinin kalbinin attığı şehirler yeni yatırımlar için cazibesini yitirdi. Sakarya, İstanbul-Ankara arasında kalmış, Karasu limanının tamamlanması halinde liman ile bağlantılı demiryolu ağı ile her türlü ulaşımın rahatça yapılabileceği bir şehir. Bu özellikleri ile Sakarya otomotiv sektöründe cazibe merkezi olacak" şeklinde konuştu.

Kösemusul, otomotiv sektörünün iş dünyası açısından önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin yetişmiş insan gücü ve lojistik merkezlerine ihtiyacının olduğunu anlattı.

Türkiye otomotiv sektöründe söz sahibi olmak istiyorsa mevcut üretimini arttırması gerektiğini dile getiren Kösemusul, şunları kaydetti:

"Bu itibarla kuracağımız Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile hem otomotiv ana sanayi hem de tüm bölgenin yan sanayi ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Sakarya'nın otomotiv konusundaki başarılı hikayesi, işçilikteki el yatkınlığı ve olumlu algısı Sakarya'yı Detroit modeli bir üs haline getirecek. Bu anlamda TAYSAD Otomotiv Sanayi Bölgesi (TOSB) gibi otomotiv sektörünün erbabı olarak nitelendirebileceğimiz bir grubun yatırım ortaklığına ev sahipliği yapmaya hazırız. Türkiye, kendi markasıyla araba üretecek konuma gelmiştir. Bunun yeri de Sakarya'dır." - Sakarya

Kaynak: AA / Ekonomi

Mahmut Kösemusul Türkiye Sakarya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title