Haberler

Sakarya, Otomotiv Üretim Üssü Olmaya Hazırlanıyor

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: "Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz, otomotiv ana sanayi ve tüm bölgenin yan sanayi ihtiyaçlarını karşılayacaktır" "Türkiye, kendi markasıyla araba üretecek konuma gelmiştir.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Ferizli ilçesinde kurulması planlanan Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'yle, otomotiv ana ve yan sanayisinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi.

SATSO'nun meclis toplantısında konuşan Kösemusul, kentin önemli ihracat merkezi haline geldiğini anlattı.

Sakarya'nın, şubatta 235 milyon 847 bin dolarlık ihracat yaptığına işaret eden Kösemusul, ihracatın önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 82,50 arttığını aktardı.

Kösemusul, kentten 95 ülkeye ihracat yapıldığını belirterek, en çok ihracatın da otomotiv sektöründe yapıldığını dile getirdi.

Otomotiv sektörünün, ülke ihracatında önemli paya sahip olduğunu vurgulayan Kösemusul, "İstanbul'un finans merkezine dönüştürülerek sanayisinin bir tarafta Trakya, diğer tarafta Kocaeli- Sakarya hattına kaydırılma çalışmaları çerçevesinde, ilimizde hareketlilik yaşandığı ve bu hareketliliğin ivme kazandığı gerçektir. Özelikle Karasu Liman inşaatı ve yeni demiryolu, şehrimizin 3'üncü boğaz köprüsü yol güzergahı üzerinde olması, hızlı tren çalışmalarıyla ilimizin lojistik önemi artmıştır" ifadesini kullandı.

Kösemusul, kentin otomotiv sektörü için üretim üssü haline geleceğini kaydederek, "Otomotiv şehri olacağına inandığımız Ferizli'de 4 bin 500 dönüm alanda Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz. TAYSAD Otomotiv Sanayi Bölgesi yetkilileri bizi ziyaret ederek Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcı olarak müteşebbis heyetinde yer almak istiyor" diye konuştu.

Sakarya'nın benzeri yatırımlarla otomotiv sektörüne ivme kazandıracağını dile getiren Kösemusul, "Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz, otomotiv ana sanayi ve tüm bölgenin yan sanayi ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Sakarya'nın, otomotiv konusundaki başarılı hikayesi, işçilikteki el yatkınlığı ve olumlu algısı, inşallah şehrimizi önemli üs haline getirecektir. Türkiye, kendi markasıyla araba üretecek konuma gelmiştir. Bunun yeri de Sakarya'dır" şeklinde konuştu. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Mahmut Kösemusul Türkiye Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title