Haberler

Sakarya'nın İlk Afet Koordinasyon Merkezi Tanıtıldı

Sakarya'da olası doğal afet durumunda çalışmaların yürütüleceği, yakın zamanda açılması planlanan afet koordinasyon merkezi, basın mensuplarına tanıtıldı.

Sakarya'da olası doğal afet durumunda çalışmaların yürütüleceği, yakın zamanda açılması planlanan afet koordinasyon merkezi, basın mensuplarına tanıtıldı.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin karşısında 850 metrekarede inşa edilen, kentin ilk afet koordinasyon merkezinde, operasyon, teknik destek, server, mekanik ve dinlenme odaları bulunuyor.

Olası afet durumunda, toplantı odasındaki dev ekrandan, şehrin en önemli 19 kavşağına yerleştirilen 105 kameradan trafik yoğunluğu takip edilebilecek. 7 noktada yer alan sinyalize kavşaklara müdahale edilip trafik düzenlenebilecek.

Merkezde, afet anında haberleşmek için belediye ve itfaiyenin kanallarına bağlı telsiz sistemi de bunuluyor. Afet anında GSM şebekesinin çalışmamasına karşı yedekli uydu telefonlarının yer aldığı merkezde, kesintilere karşı uydu interneti kullanılacak.

Gazetecilerin görevlerini rahat sürdürebilmesi için basın odasının da bulunduğu merkezin, yakın zamanda hizmete açılması planlanıyor.

"Her türlü afette hizmet verecek şekilde dizayn edildi"

Basın mensuplarıyla merkezi gezen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yaptığı açıklamada, burasının, her türlü afet durumunda hizmet verecek şekilde dizayn edildiğini söyledi.

Merkezin, afet zamanında toplantıların yapılacağı ve çalışmaların koordine edileceği bir mekan şeklinde hazırlandığını bildiren Toçoğlu, "Depremi bizzat yaşamış insanlar olarak çektiğimiz sıkıntılar göz önüne alınarak dizayn edilmeye çalışıldı. Çok büyük bir afet yaşadık, dünyayla irtibatımız günlerce kesildi. Bir kere bunu göz önünde bulunduruyoruz. İkincisi, trafolar arıza yaptığı için enerji sıkıntısı çalışmaları engelliyordu. Onu da göz önüne aldık." diye konuştu.

Marmara Depremi'nin yazın yaşanması nedeniyle yatak ve yemek konusundaki sıkıntıyı çok fazla hissetmediklerini ancak afetin kışın da meydana gelebileceğini dile getiren Toçoğlu, şunları kaydetti:

"Bütün bunları göz önüne alıyoruz. Gerekirse yemekhanenin büyük kısmını ihtiyaçlara göre yatakhane haline çevirebiliriz. Mutfağımızdan da afet için hizmete gelen yaklaşık bin kişiye yemek verecek şekilde hazırlık yapıyoruz. Yani öngörülebilecek bütün konular, burada değerlendirildi. Tabii bu giderek entegre hale gelecek. Yan tarafta hastanemiz var, helikopter pisti yapıyoruz. Buraya helikopterle gelen hastalarımız hemen yan taraftaki hastanemize taşınacak. Zaman içinde eksik görülen her şey tamamlanacak."

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Üniversitesi Zeki Toçoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title