Haberler

Sakarya Nehri Yatağı Genişletiliyor

Büyükşehir Belediyesi Sakarya Nehri yatağında genişletme çalışması başlattı.

Büyükşehir Belediyesi Sakarya Nehri yatağında genişletme çalışması başlattı. Çalışmaları inceleyen Başkan Toçoğlu, "Çalışmalar kapsamında ADASU HES ile Tarihi Sakarya Köprüsü arasında nehrin yatak genişliğini 50 metreye çıkaracağız. Bölgedeki çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Sakarya Nehri asıl yatağına da kavuşmuş olacak" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri yatağında devam eden genişletme çalışmalarını inceledi. Başkan Toçoğlu, gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'ten bilgiler aldı. Bölgedeki incelemede Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak da hazır bulundu.

NEHİR ATIKLARDAN TEMİZLENİYOR

Başkan Toçoğlu, "Sakarya Nehri yatağında bir çalışma başlattık. Ekiplerimiz nehir çevresinde yapmış olduğu incelemelerde kıyı şeridine atılan hafriyat, evsel ve sanayi atıkları ile nehrin doldurulduğunu tespit etti. Bu kapsamda Sakarya Nehri üzerinde bir proje çalışması başlattık. SASKİ ekiplerimizin projeyi tamamlamalarının hemen ardından çalışmalarımıza başladık. Bölgedeki proje tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah çalışmalarımızın tamamlanması ile Sakarya Nehri doğal güzelliğine ve akışına kavuşmuş olacak" diye konuştu.

8 KİLOMETRE UZUNLUK

Proje kapsamında nehrin kıyısına atılan moloz ve atıkları temizleyerek nehrin yatağını da genişletmiş olacaklarını belirten Toçoğlu, "Çalışmalarımız kapsamında ADASU HES ile Tarihi Sakarya Köprüsü arasında 8 kilometrelik nehir yatağında genişletme çalışması yapıyoruz. Projemizin tamamlanmasıyla şuanda su akışı olmayan Sakarya Köprüsü'nün 3'üncü ayağından da su akışı söz konusu olacak. Vatandaşlarımızdan da Sakarya Nehri kıyısına hiçbir şekilde hafriyat, evsel ve sanayi atıklarını dökmemesi için duyarlılık bekliyoruz" dedi.

GENİŞLİK 50 METRE

Projedeki çalışmaların tamamlanmasıyla Sakarya Nehrinin asıl akış yatağına kavuşacağına belirten Başkan Zeki Toçoğlu, "SASKİ ekiplerimiz Sakarya Nehri içine doldurulan moloz ve atıkları kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında ADASU HES ile Tarihi Sakarya Köprüsü arasında nehrin yatak genişliğini 50 metreye çıkaracağız. Bölgedeki çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Sakarya Nehri asıl yatağına da kavuşmuş olacak. Ayrıca nehir daha düzenli ve hızlı akacak" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rüstem Keleş Zeki Toçoğlu Sakarya HES Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan'da Hastane ve Eczaneler Çalışıyor mu? Sağlık Hizmetleri Durumu Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title