Haberler

Sakarya Meydan Muharebesinin Yaşandığı Alan Milli Park Oluyor

Güncelleme:

Kurtuluş mücadelesinin önemli bir dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesinin gerçekleştiği alan milli parka dönüştürülüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazıyı açıklamaya göre, Bakanlık, söz konusu toprakların en kısa sürede koruma altına alınabilmesi ve milli park olarak tescil edilebilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların koordinasyonunu yürütüyor.

Bu çerçevede, kurtuluş mücadelesinin en önemli aşamalarından olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin geçtiği alanlar, milli park ilan edilmek üzere geniş bir ekip tarafından incelendi. Tarihin somut dayanakları olması sebebiyle muharebenin yaşandığı alanda bulunan kalıntılar o döneme ait hatıralar ve yazışmalar da değerlendirmeye tabi tutuldu. Belirlenen alanların coğrafi olarak Haymana ve Polatlı bölgesi içerisinde yoğunlaştığı görüldü.

İncelemeler sonunda oluşturulan raporda bütün kaynak değerlerinin bulunduğu bir harita ortaya çıkarıldı. Bu harita kadastro verilerinin incelenmesinden sonra veriler yeniden ele alınarak muhtemel Milli Park sınırı oluşturulacak.

Milli park sürecini hızlandırmak için taraflarla toplantılar yapılıyor

Sakarya Meydan Muharebesi'nin geçtiği alanların milli park olarak tescil edilerek en kısa sürede koruma altına alınabilmesi için çalışmalara hız veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, sürece dahil diğer kamu kurum ve kuruluşlarla da toplantılar düzenliyor.

Şu ana kadar gerçekleştirilen toplantılara Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Genelkurmay ATASE Daire Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Polatlı Kaymakamlığı, Haymana Kaymakamlığı ile Haymana Belediye Başkanlığı temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Polatlı Haymana Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title