Haberler

Sakarya Longozda Sazlıklar Yandı

Türkiye'nin en büyük longoz ormanı olan Sakarya'nın Kaynarca ve Karasu ilçeleri arasında kalan Acarlar Longozu'nda sazlıkların tutuşması sonucu yangın çıktı.

Türkiye'nin en büyük longoz ormanı olan Sakarya'nın Kaynarca ve Karasu ilçeleri arasında kalan Acarlar Longozu'nda sazlıkların tutuşması sonucu yangın çıktı. Yangın ormana sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Dün gece saatlerinde, Kaynarca ile Karasu ilçeleri arasında kalan Acarlar Longozu'nun Kaynarca mevkiinde kalan kısmında bilinmeyen bir nedenle sazlıkların tutuşması sonucu yangın çıktı. Alevleri gören köylüler itfaiyeye haber verdi. Bölgeye Orman Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Söndürme çalışmalarına köylüler de katılarak iş makineleri ve traktörlerle destek verdi. Arazi şartları nedeniyle yangına güçlükle müdahale edildi. Yangın kontrol altına alınarak ormana sıçramadan söndürüldü. Kaynarca Kaymakamı Kemal Şahin ve Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

Jandarma yangının çıkış nedenini araştırırken, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaynarca Sakarya Acarlar Karasu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title