Haberler

Sakarya-Konya İlleri Arasında Eğitimde İşbirliği Toplantıları

Güncelleme:

Sakarya ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında; sosyal kültürel faaliyetler başta olmak üzere, iyi örnekler ve eğitimde kaliteyi arttırma projeleri üzerinde işbirliği yapılacak.

Bu kapsamda bilgi paylaşımı ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 35 kişilik bir heyet, geçtiğimiz hafta sonu Konya'ya eğitim gezisi düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu başkanlığında, milli eğitim yöneticileri ve 16 ilçenin milli eğitim müdürlerinin katıldığı eğitim gezisinde, Konya İl Milli Eğitim yöneticileriyle iki ilin eğitim çalışmaları konusunda bilgi paylaşımında bulunuldu.

YHT ile gittiler

Konya eğitim gezisine Arifiye'den geçen Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile üç saat onbeş dakika süren bir yolculukla giden Sakaryalı eğitimciler Konya Öğretmenevi'nde misafir edildiler. İlk gün Konya İl Milli Eğitim yöneticileriyle iki ilin eğitim faaliyetleri ve projeleri üzerinde değerlendirme toplantıları yapıldı.

Tarihi yerler gezildi

Ülkemizin yurt dışı ve yurtiçinden ençok turist ağırlayan illerinden Konya'da Mevlana Müzesi, Şems-i Tebrizi Camii ve Müzesi, Alaaddin Tepesi, Meram Bağları, Selimiye, İplikçi ve Kapu Camileri, tarihin en canlı yaşatıldığı Sille Yerleşim Merkezi, 80 Binde Devr-i Alem Parkı, Kelebekler Vadisi, Bilim Merkezi gibi tarihi ve turistik yerleri gezen Sakaryalı eğitimciler, Mevlana Kültür Merkezi'nde Sema gösterisi izleme imkanı da buldular. Gezi sırasında 50 ülkeden 300 öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni de ziyaret eden eğitimciler, burada farklı kültürlerden gelen öğrencilerle sohbet ettiler.

Sakarya'ya davet

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Selçuklu Belediyesi'nin misafir ettiği Sakaryalı eğitimciler, bilgi paylaşımı ve işbirliği toplantılarının devamı için Konyalı eğitimcileri Sakarya'ya davet ettiler. İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, hafta sonunda düzenlenen iki günlük eğitim gezisinin çok faydalı geçtiğini belirterek, iller arasında kaynaşmayı ve yakın işbirliğini sağlayan bu tür eğitim gezilerinin devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mevlüt Kuntoğlu Sakarya Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title